Môj dom – môj hrad! Poistite si ho a hrajte o 600 eur

Vytopenie, prasknuté potrubie, vlámanie, povodeň či požiar. To je len zlomok hrozieb, ktoré číhajú na vašu nehnuteľnosť a domácnosť. Do svojho bývania nezriedka investujeme celoživotné úspory. Nemali by sme zabúdať ani na jeho poistenie.

23.06.2016 16:01
sita-union big inzercia

Poistenie nehnuteľnosti sa vzťahuje na rodinný dom alebo byt vrátane súčastí (napr. plávajúce podlahy), prípojok (napr. rozvody elektriny, plynu), spolu s podielom na spoločných priestoroch, vyčlenenej pivnici k bytu a pod. Okrem toho je možné si poistiť garáž, garážové státie, hospodárske budovy, oplotenie a pod. Poistenie domácnosti (poistenie hnuteľného majetku) zahŕňa všetky predmety, ktoré slúžia k prevádzke domácnosti alebo k uspokojovaniu potrieb jednotlivých členov domácnosti.

Najnebezpečnejšia je voda

Najviac škôd, všeobecne, spôsobuje voda. Ide najmä o vytopenie suseda, prasknuté radiátory a vodovodné potrubia. Ďalšou kapitolou sú povodne a záplavy spôsobené vytrvalými zrážkami a rozvodnením potokov či riek.

Najčastejšie poistné udalosti

Ako uviedla Judita Smatanová, hovorkyňa poisťovne Union: „Najčastejšie nám klienti hlásia vodovodné škody, potom nasledujú krádeže vlámaním a živelné udalosti. Klientom odporúčame, aby poistná suma zodpovedala cene, za ktorú je možné danú nehnuteľnosť postaviť ako novú, pri poistení domácnosti odporúčame zvážiť výšku poistnej sumy podľa hodnoty predmetov v domácnosti. “

Poistenie síce nedokáže ochrániť náš hnuteľný či nehnuteľný majetok, ale môže značne zmierniť následky. Ochráni našu peňaženku aj v prípade, ak škodu spôsobíme susedom alebo iným „tretím osobám“ my.

Ak si stihnete poistiť svoje bývanie do konca júna, hráte o nákupné poukážky v celkovej hodnote 600 eur napríklad na zariadenie bývania.

Ako si svoj „hrad“ poistíte?

chyba