Zišla by sa vám do výplaty malá pôžička? Vieme, kde ju nájdete

Malé, rýchle pôžičky zväčša nie sú typické pre banky. Tento typ pôžičiek nájdete skôr na internete. Kde presne máte hľadať, ak sa nechcete vystaviť zbytočnému riziku?

25.05.2016 08:00
pozickomat inzercia visibility

Ak si do vyhľadávača zadáte slovné spojenie malá, rýchla pôžička, vyskočí na vás viac stránok ako v lete komárov pri brehu jazera. Viete si vybrať, ktorá je pre vás tá správna? Ak nie, máme pre vás krátky návod na to, ako postupovať.

Pri hľadaní tohto typu pôžičiek pravdepodobne natrafíte iba na nebankové spoločnosti a súkromné osoby. Či už pôjde o súkromnú osobu, alebo nebankovú spoločnosť, pri zvažovaní pôžičky musíte dbať na nasledovné:

Má daná osoba alebo nebankovka dobré referencie? Počul už o ňom/nej niekto?

Nezaujímať sa o to, čo hovoria druhí ľudia v prípade požičiavania si peňazí neplatí. Venujte dostatok času overeniu si vášho budúceho poskytovateľa pôžičky. Čítajte diskusie, fóra, ohlasy ľudí, odporúčania, varovania…

Eviduje nebankovku či súkromnú osobu register a zoznam firiem?

Nie? Tak to od nich utekajte rýchlejšie ako od časovanej bomby, ktorá má vybuchnúť o 10 sekúnd. Ak teda nie ste Bruce Willis, ktorý vždy všetkých zachráni. Ak niekto poskytuje pôžičky, čím vlastne zarába a nie je evidovaný na príslušných úradoch, ide prosto a obyčajne o podvodníka, s ktorým nechcete mať nič spoločné.

Čo všetko má nebankovka na svojej stránke?

Ešte predtým, ako si vypýtate pôžičku od nejakej nebankovej spoločnosti, poriadne sa preklikajte jej stránkou. Musíte na nej nájsť nielen sídlo firmy, ale aj cenník, všeobecné obchodné podmienky a možnosti reklamácie. Úroky môžu byť akokoľvek skvelé, ale ak tieto veci na stránke nenájdete, radšej sa vráťte naspäť do vyhľadávača.

Kto všetko spĺňa dané kritériá?

Napríklad aj Pôžičkomat. Ten sa špecializuje na malé, rýchle a ľahko dostupné pôžičky s jednorazovou splatnosťou. Celú pôžičku spolu s poplatkom za jej poskytnutie tu splatíte vo vopred stanovený termín. Ak sa to aj náhodou z rôznych dôvodov nedá, prostredníctvom vášho online konta si splátku odložíte.

S Pôžičkomatom si požičiate online, rýchlo a jednoducho. Potrebujete len vek nad 18 rokov a nemeškať so splácaním u inej finančnej inštitúcie. Doklad o príjme si nechajte pre banku v prípade požičiavania si väčšieho množstva peňazí. Na malé, rýchle online pôžičky od Pôžičkomatu ho nepotrebujete.

chyba