Najlepších študentov pošleme do sveta: S podporou 5000 €

Úspešní vysokoškoláci majú aj tento rok možnosť získať až 5 000 € na štúdium alebo stáž v zahraničí. Uzávierka predkladania žiadostí je 15. apríla.

12.04.2016 08:00
tatra banka inzercia Foto:

Cieľavedomí vysokoškoláci môžu získať nové vedomosti a skúsenosti v zahraničí aj vďaka finančnej podpore grantového programu Študenti do sveta od Nadácie Tatra banky. Študenti si tak budú môcť pomocou získaných financií pokryť časť nákladov spojených so zahraničnými študijnými pobytmi, s letnými školami, so stážami a s výskumnými pobytmi na niektorej z renomovaných univerzít v zahraničí, ktoré budú realizované nad rámec bežného štúdia.

Uzávierka predkladania žiadostí: 15. apríla 2016 vrátane
Maximálna výška podpory na jeden projekt: 5 000 €
Viac informácii o grantovom programe: Študenti do sveta

Prax je pri hľadaní zamestnania cenená

„Prax na klinike kardiochirugie v Allgemeines Krankenhaus Wien a Universität Wien mi okrem skúseností dala aj dve pracovné ponuky,“ spomína Štefan Lukáč, úspešný študent podporený v programe Študenti do sveta. Prax v prestížnych zahraničných inštitúciách tak dokazuje, že zvyšuje percento úspechu žiadateľa o zamestnanie.

Absolventi si program pochvaľujú

„Dvojmesačný výskumný pobyt na Norwegian University of Science and Technology (NTNU) splnil všetky očakávania a jeho realizácia predstavuje pre mňa neoceniteľný prínos. Nadáciu Tatra banky uvediem pri každej príležitosti, pri ktorej budem tento študijný pobyt spomínať, ako organizáciu, ktorá mi umožnila jeho absolvovanie. Rovnako tak ju budem odporúčať i študentom, ktorých budem v nasledujúcich semestroch vyučovať ako výbornú príležitosť na absolvovanie zahraničnej stáže či letnej školy,“ napísala Emília Kubiňáková o jej skúsenosti na štúdinom pobyte v Nórsku, kde študovala aj vďaka finančnej podpore grantového programu Študenti do sveta.

Záujemci o grant sa môžu do 15. apríla registovať cez online formulár.

chyba