Nové Teplo so zárukou od ZSE prináša inteligentné riešenia, s ktorými ušetríte

Vykurovanie predstavuje podstatnú položku z platieb za bývanie. Je preto logické, že mnohí z nás sa snažíme práve v tejto oblasti ušetriť.

22.10.2018 08:00
zse1

Úsporné inteligentné hlavice pre byty

Akonáhle však zavládne zima a vonkajšie teploty klesajú, každý sa teší do príjemne vyhriateho bytu alebo domu. Našťastie, existujú šikovní pomocníci do domácnosti, vďaka ktorým dokážeme ušetriť na vykurovaní aj desiatky eur ročne. Ide napríklad o inteligentné radiátorové hlavice, ktoré nielenže pomáhajú šetriť, ale zároveň k nim môžete od ZSE získať aj havarijnú službu vykurovania do 150 € zadarmo.

„Inteligentné hlavice umožňujú nastavenie rôznych vykurovacích režimov v byte a vytváranie vykurovacích zón. To znamená, že máme nastavené rôzne teploty v rôznych miestnostiach bytu. Napríklad obývačka je jedna zóna, spálňa je iná teplotná zóna a detská izba je opäť iná zóna. Zároveň si môžete nastaviť radiátory v byte napríklad tak, aby sa v pracovné dni ráno o pol 8, keď rodina opúšťa byť, znížila teplota vo všetkých izbách trebárs na 15 stupňov, aby ste počas dňa nevykurovali prázdny byt. Poobede, napríklad pol hodinu pre očakávaným príchodom detí zo školy, sa teplota v obývačke a detskej izbe zvýši na príjemných 21 stupňov,“ hovorí Erik Chabreček, expert na úsporné vykurovanie v ZSE.

Čiže ak si zákazník, ktorý býva napríklad v 3-izbovom nezateplenom byte s plastovými oknami, nastaví vykurovacie zóny, môže podľa Erika Chabrečka zo ZSE za prvý rok vďaka inteligentným hlaviciam ušetriť cca 15 % z celkovej spotreby tepla, čo je približne 40 €.

zse2

Tepelné čerpadlo pre domy aj na splátky

Existuje viacero možností vykurovania rodinných domov, či už plynový kotol, elektrický kotol, kotol na drevo, teplovodné či elektrické podlahové vykurovanie alebo iné. V súčasnosti sa čoraz viac dostáva do popredia vykurovanie tepelným čerpadlom.

„Výhodou tepelného čerpadla oproti iným zdrojom vykurovania je, že dokáže dodať viac tepelnej energie, než samo spotrebuje. Tento koeficient je dokonca 3,3, to znamená, že z 1 kW spotrebovanej elektriny na pohon čerpadla vyrobíme až 3,3 kW tepla dodaného do domu. Tepelné čerpadlá fungujú v zásade až do mínus 25 °C. V prípade teploty okolo nuly, teda vyrábajú teplo práve z teplotného rozdielu medzi nulou a – 25 stupňami. Zákazníkom, ktorí sa rozhodnú pre tepelné čerpadlo od ZSE navyše ponúkame aj výhodnejšiu elektrinu a možnosť zakúpiť čerpadlo aj na splátky,“ dopĺňa Erik Chabreček zo ZSE.

Tepelné čerpadlo je ideálne pre novostavby, ale je vhodné aj pre staršie rodinné domy, ktoré sa idú rekonštruovať a nanovo zvažujú možnosti vykurovania.

zse hlavna

Až o 10 % výhodnejší plyn

Vykurujete domácnosť plynom a platíte vysoké účty? Možno je načase prejsť s plynom k novému dodávateľovi a ušetriť. „Pri zmene dodávateľa plynu nedochádza k prerušeniu dodávky plynu, nemení sa potrubie a ani plynomer. Celý proces vybavíme za zákazníka, ktorý k nám môže prejsť bez starostí. Navyše, každému zákazníkovi od tarify D2, ktorý si od nás objedná špeciálnu ponuku Plyn so zárukou, v súčasnosti garantujeme až o 10 % výhodnejšiu cenu za dodávku plynu oproti dominantnému dodávateľovi. V rámci tejto ponuky navyše za zákazníka zabezpečíme a uhradíme odstránenie havárie plynu, opravu plynového kotla či kvapkajúceho radiátora až do výšky 150 €, pričom počet opráv za rok je neobmedzený,“ dodáva Erik Chabreček, expert na úsporné vykurovanie v ZSE.

Viac o riešeniach Teplo so zárukou sa dozviete na www.zse.sk/teplo

chyba