Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku

V lete sa všetci tešíme na to, že aspoň na pár dní vypustíme z hlavy pracovné povinnosti. Niekto ide k moru, niekto na hory a niekto si užije zaslúžené chvíle oddychu len tak doma na záhrade. Popri všetkých dovolenkových prípravách a zhone sa nám môže ľahko stať, že zabudneme na zopár dôležitých vecí.

31.07.2017 08:00

Cestovné poistenie

Je prekvapivé, že mnohí z nás ho ešte stále podceňujú. Zoberme si, že ročné cestovné poistenie nás stojí v závislosti od rozsahu poistného krytia len niekoľko desiatok eur. Keď si to porovnáme s nákladmi na ošetrenie v zahraničí, ktoré nás môže vyjsť poriadne draho (napríklad v prípade zlomeniny aj viac ako tisíc eur), investovať do cestovného poistenia sa rozhodne oplatí.

Účty za energie

Asi jedno z najhorších prekvapení, ktoré nás môže čakať doma po príchode z dovolenky, je nepríjemný zápach z roztopenej chladničky s mrazničkou. Aby sme neriešili namiesto pozerania fotiek z dovolenky čistenie, je dobré mať pred odchodom na dovolenku vyrovnané účty za energie. Ak by ste náhodou zabudli, nič to! V prípade, že máte dodávateľa energií ZSE, faktúru za elektrinu a plyn môžete zaplatiť priamo z vášho online účtu nech ste kdekoľvek. Takisto máte možnosť online si posunúť termín splatnosti faktúry za energie a zároveň si nastaviť ďalšie praktické veci.

zse inzercia

Zabezpečenie domácnosti

Hovorí sa, že dovolenkové obdobie je ideálne pre vykrádačov. Cestou na letisko ešte zvykneme rozmýšľať, či okno v spálni ostalo otvorené a nie sme si vôbec istí, či sme v tej rýchlosti zamkli vchodové dvere. Šikovným pomocníkom v takýchto situáciách by mohlo byť riešenie ZEON Smart Domov. V aplikácii, ktorá je prepojená s inteligentnými zariadeniami a senzormi vo vašej domácnosti, si viete na diaľku skontrolovať, či máte dvere a okná bezpečne zatvorené. A ak ste náhodou zabudli vypnúť televízor, nevadí, vypnete ho cez mobil jedným klikom. Navyše si môžete nastaviť scenár automatického zapínania a vypínania lámp a navodiť tak pocit, že váš dom je obývaný.

Starostlivosť o domáceho miláčika

Obdobie dovoleniek, kedy „páničkovia“ nie sú dlhšie doma, býva pre zvieratá stresujúce. Preto je dôležité zariadiť, aby toto odlúčenie prežili bez stresu. Dohodnite sa v dostatočnom časovom predstihu s niekým, kto sa o vaše zvieratko postará počas vašej neprítomnosti. Mal by to byť niekto, koho váš maznáčik pozná a dôveruje mu. Existujú však aj špecializované zariadenia, ktoré sa dokážu profesionálne postarať o domácich miláčikov. Treba ale myslieť na to, že umiestnenie do takého zariadenia je potrebné odskúšať si najprv na kratšom období. Môže sa vám totiž stať, že po návrate z dvojtýždňovej dovolenky budete mať so svojim maznáčikom tichú domácnosť :)

chyba