Premeniť svoj dom na inteligentnú domácnosť sa dá aj bez stavebných úprav

Kúrenie a ovládanie svetiel na diaľku, alarm, ktorý vás SMS správou upozorní na zlodeja, či dokonca senzor, ktorý vás varuje, keď vám tečie práčka. Smarthome technológie začínajú prenikať aj do slovenských domácností. A nepotrebujete kvôli nim robiť žiadne stavebné zásahy.

18.04.2017 07:53
spp inzercia

Predstavte si, že sa chystáte na chatu. Za normálnych okolností by ste hneď po príchode zakúrili a čakali niekoľko hodín, kým sa stane obývateľnou. Vďaka smarthome technológiám zapnete kúrenie z akéhokoľvek miesta na svete, stačí vám k tomu váš smartfón. Vy tak prídete do krásne vykúrenej chaty či domácnosti. A to je len zlomok toho, čo smarthome dokáže.

Smarthome technológie šité na mieru zákazníka, ktoré nielen zmodernizujú bývanie, ale aj usporia energie a financie, začalo SPP poskytovať ako vôbec prvé z energetík na Slovensku: „Snažíme sa robiť veci inak a lepšie. Nie sme iba dodávateľom energií, prinášame ďalšie užitočné služby pre moderný a pritom jednoduchší, menej nákladný život. Dokážeme poskytnúť Smarthome technológie na mieru akémukoľvek záujemcovi, pričom zohľadníme jeho individuálne potreby a nároky,“ vysvetľuje Jiřina Repaská, riaditeľka sekcie marketingu a retailu.

Inteligentná domácnosť bez stavebných úprav

Rozšíreniu technológie výrazne pomáha jej bezdrôtovosť, vďaka čomu nie je potrebné vysekávať drážky do stien. Napríklad s SPP SMART termoregulácia je možné ovládať kúrenie na diaľku, a to vďaka bezdrôtovým termostatickým hlaviciam, ktoré sa inštalujú priamo na ventily radiátorov tak, že nahradia existujúce hlavice. Ich úlohou je merať teplotu v miestnosti a odosielať získané údaje do chytrej krabičky. Tá ju porovnáva s teplotou nastavenou spolu s časovým programom v aplikácii smartfónu a posiela povel k otvoreniu/za­vretiu ventilu. S aplikáciou si môžete kedykoľvek kúrenársky okruh zapnúť (prikúriť), a to aj vtedy, keď nie ste práve doma.

Vďaka dobre navrhnutej termoregulácii môžete ušetriť až 30% prevádzkových nákladov vo vašej domácnosti, pričom obstarávacia investícia má pomerne rýchlu návratnosť. Súprava je vždy prispôsobená druhu kúrenia, ovládaním zdroja tepla a individuálnym regulovaním jednotlivých miestností v byte či v dome dokážete značne ušetriť.

Aby ste si doma navodili vhodnú svetelnú atmosféru pri čítaní knihy, sledovaní filmu alebo počas večierku s priateľmi, siahnite po produkte SPP SMART osvetlenie, ktorá vám umožní bezdrôtovo ovládať svetlá. Stmievanie svetiel predstavuje úspory okolo 15%, ďalšími úsporami sú LED svetelné zdroje, časové spínanie v dni a v týždni, či detektory na zhasnutie svetla v miestnosti po jej opustení.

Bezpečnosť členov domácnosti a jej ochranu si zabezpečíte s SPP SMART bezpečnosť. Tá obsahuje detektory dymu, pohybu, či otvorenia okien a dverí. Vďaka nim získate základné zabezpečenie objektu a v prípade narušenia vyšlú informácie do chytrej krabičky, aby vás notifikácia v aplikácii upozornila na aktuálny stav. Senzor zaplavenia indikuje únik vody alebo pretečenie práčky. Do aplikácie sa dajú pripojiť aj kamery, ktoré sledujú vnútorný pohyb alebo exteriér. Odbornou montážou je možné pridružiť aj detektor horľavých plynov a tým sa vyvarovať životu ohrozujúcemu nebezpečiu.

Bývať smart môžete aj vy

Aké jednoduché a príjemné môže byť bývanie v smarthome si môžete pozrieť na webe smarthome.spp.sk s praktickými informáciami o dostupných službách pre celý dom a byt. Všetky produkty sú pritom určené nielen aktuálnym zákazníkom SPP, ale všetkým záujemcom. Poradiť sa s odborníkom môžete priamo prostredníctvom spomínanej web stránky. „Usilujeme sa o to, aby bolo SPP vnímané nielen ako stabilný a spoľahlivý dodávateľ elektriny a plynu na Slovensku, ale aj spoločnosť prinášajúca nové technológie a poradca pri efektívnom využívaní energií,“ uzatvára Jiřina Repaská riaditeľka sekcie marketingu a retailu.

chyba