Pomôžte nám meniť ľudské životy už túto nedeľu

Ešte nemáte plány na víkend? V tom prípade si nenechajte ujsť charitatívny world run Wings For Life, ktorý sa uskutoční už túto nedeľu, 7. mája 2023.

05.05.2023 00:00
Wings For Life, pr, nepouzivat Foto:

Že nie ste bežec? Nevadí! Na tieto preteky totiž nepotrebujete žiadne silné športové skills, ba dokonca ani bežecké tenisky. Jediné, s čím si pri pretekoch vystačíte, je chuť pomôcť. Bežecké podujatie sa koná každý rok s tým istým cieľom: získať peniaze na výskum poranení miechy a chrbtice. Do nadácie pritom putuje celá suma získaného štartovného. Tak čo, ste pripravení pomôcť?

Viac o behu sa dozviete na tomto odkaze.

BEH, PRI KTOROM VÝSLEDKY NEHRAJÚ VEĽKÚ ROLU

V jeden deň sa na celom svete sa o 13:00 nášho času spoja bežci aj nebežci, mladí aj starí, jednotlivci či tímy, dokonca aj samotní vozíčkari, pre tých, ktorí bežať nemôžu. Či už teda beh odbežíte, odkráčate, alebo dokonca strávite potulkami po meste či horách, všetko sa počíta! Pretože jediné, čo na beh potrebujete, je chuť pomôcť.

Vďaka behu cez appku sa jednoducho stačí rozhodnúť, či chcete bežať sólo, s priateľmi alebo na jednom z organizovaných app-runov. Tie sa tento rok konajú v Bratislave, Senici, Banskej Bystrici, Piešťanoch, Žiline a Vysokých Tatrách, a odnesiete si z nich okrem skvelého pocitu aj účastnícku medailu a bežať budete pod vlastným štartovým číslom. Tak to už áno! Stále však platí, že bez ohľadu na to, kde a s kým počas pretekov budete, všetkých raz dobehne virtuálne Catcher Car. Takže chystajte tenisky, sťahujte appku a pripravte sa na nával endorfínov nie len z pohybu, ale predovšetkým z pomoci druhým.
Foto: Wings For Life
Wings For Life, pr, nepouzivat

NECHAJTE SA MOTIVOVAŤ MAROŠOM MOLNÁROM A LENKOU DEBNÁROVOU

Okrem Catcher Car vás bude naháňať a motivovať aj Lenka Debnárová s Marošom Molnárom. Maroš bude ten „zlý“ Catcher Car a Lenka vás naopak bude hnať vpred. A ako sa na beh teší moderátorka a televízna osobnosť Lenka Debnárová? „Dôležité je behať tak, aby vám to robilo radosť. Nemusíte byť prví, a už vôbec nie pri Wings For Life World Run.“

„Podstata behu Wings for Life World Run nie je lámanie bežeckých rekordov. Je v tom, že chceš niekomu pomôcť. Bežíš pre dobrú vec. Je jedno, koľko kilometrov odbehneš, nikto ťa za nič nepokutuje. Prihlásiš sa s presvedčením, že chceš niekomu pomôcť. A vieš, že aj ten kúsok, čo zabehneš, sa ráta,“ doplnil Lenku tréner a motivátor Maroš Molnár.

Bekim

Na beh sa už tešia aj ďalší ambasádori behu, ako Zuzka Vráblová, organizátorka piešťanského app-runu a mnohonásobná majsterka sveta vo wakeskating-u, motokrosový pretekár Števo Svitko, sit-down komik Bekim, ktorý sa navyše zúčastní behu aj so svojou posádkou ďalších vozíčkarov, a mnohí ďalší.

No motivácie už by bolo dosť, teraz sa už stačí len zaregistrovať (cena registrácie je 15 eur) a vidíme sa v nedeľu!

Pre čo najčerstvejšie informácie o worldrune sledujte Wings For Life World Run na Instagrame a Facebooku.

chyba