Dva dni plné športu zadarmo pod Tatrami

Obľúbené podujatie Športuj Slovensko sa vracia na Štrbské Pleso. Čakajú vás dva dni plné športu a skvelej zábavy pre malých i veľkých. V tatranskom prostredí sa 25. a 26. marca môžu malí športovci dosýta zabaviť a zasúťažiť si spolu so športovými hviezdami.

20.03.2023 00:00
SOM, pr, nepouzivat Foto:
Športuj Slovensko

Letná verzia na Štrbskom Plese dopadla na výbornú, preto sa Športuj Slovensko do Tatier vracia aj v zime. Slovenský olympijský a športový výbor si spoločne so spoločnosťou BILLA a bratmi Žampovcami pripravili až dva dni plné športu.

Ponúkame Vám 5 dôvodov, pre ktoré sa oplatí 25. a 26. marca prísť sa zabaviť a zašportovať si na Štrbské Pleso.

ŠPORTUJ SLOVENSKO

1. Stretnete športové hviezdy

Na podujatiach Športuj Slovensko nikdy nechýbajú naši súčasní aj bývalí olympionici a ďalší skvelí športovci. Na Štrbskom Plese sa môžete tešiť na biatlonovú legendu Nasťu Kuzminovú, snoubordistku Klaudiu Medlovú aj na lyžiarov Adama, Andreasa a Tea Žampovcov.

2. Spájame sily s BILLA Žampa Cupom

Spájame sily s 8. ročníkom BILLA Žampa Cupu. Všetci nadšenci lyžovania vo veku od 8 do 16 rokov sa môžu už teraz registrovať na lyžiarske preteky zadarmo. V sobotu 25. marca sa zase spoločne pokúsime o zápis do Slovenskej knihy rekordov v hromadnom zjazde.

ŽAMPA CUP

3. Vyskúšate si nové športy

Čaká na vás množstvo športov, ktoré si môžete vyskúšať. Deti a mládež môžu objaviť ten, ktorý im ide najlepšie. A ktovie, možno aj starších zaujme natoľko, že sa mu spoločne celá rodina začne venovať naplno. Svoje schopnosti si otestujete v zjazdovom i bežeckom lyžovaní či v sánkovaní. Vyskúšať si môžete aj boby či streľbu na hokejovú bránku.

4. Vyhrajte lyže na SKILLS RUN

V nedeľu si mladí pretekári otestujú svoje schopnosti prekonávaním rôznych prekážok na trati – prejazd cez bránky, jazdu hore kopcom, čo najplynulejšie prejdenie terénnych vĺn či prejazd 360-stupňovou otočkou. Vítaný je každý športovec vo veku od 8 do 16 rokov. Najrýchlejší pretekár vyhrá lyže.

5. Zábava pre celú rodinu

Na svoje si prídu malí aj veľkí. Rozhýbte sa a užite si dva dni plné športu naplno. Príďte si celou rodinou vychutnať čerstvý vzduch a šport. Okrem športovej zábavy vás čaká tombola o skvelé ceny a autogramiáda športovcov.

Foto: SOŠV
SOM, pr, nepouzivat

Aktivity Slovenského olympijského a športového výboru podporujú aj exkluzívny partner – národná lotériová spoločnosť TIPOS a hlavný partner ALLIANZ.

Podujatia Športuj Slovensko sú medzi verejnosťou veľmi obľúbené. Na ich jednotlivé zastávky mieria stovky športuchtivých ľudí. „Cieľom podujatí Športuj Slovensko je rozhýbať Slovensko a pritiahnuť mladých ľudí bližšie k športu. Pohyb by sa mal stať náplňou ich voľného času. Vlaňajšie letné podujatia mali v mestách veľkú odozvu, preto som veľmi rád, že sme sa rozhodli v nich pokračovať aj v zime na Štrbskom Plese,“ hovorí prezident SOŠV Anton Siekel.

Na zimnú verziu Športuj Slovensko sa teší aj Jana Gregorovičová, zástupkyňa generálneho partnera, spoločnosti BILLA, ktorá koordinuje spoluprácu na športovom projekte: „Sme hrdým partnerom projektu Športuj Slovensko. Ak bude jeho zimná verzia taká zaujímavá a bohatá na zážitky, ako bola tá letná, bude to stáť za to. Na predchádzajúcich podujatiach si zašportovali aj mnohí naši zamestnanci a ich deti, pretože my v BILLE podporujeme zdravý životný štýl.“

Foto: SOŠV
SOM, pr, nepouzivat
chyba