Ďakujeme.sk spája tých, ktorí potrebujú pomoc

Vianoce sú obdobím, kedy sa mnohí snažíme spomaliť, obdarovať a podeliť sa s tým, čo sme v živote dostali. Možností pomáhať je na Slovensku mnoho aj po celý rok, ale na Vianoce je aj naša túžba pomáhať intenzívnejšia.

18.12.2022 00:00
dakujeme.sk, pr, nepouzivat

S novou vianočnou kampaňou prichádza v tomto období aj darcovský portál ďakujeme.sk, ktorý na Slovensku pomáha už 15ty rok a za toto obdobie pomohol tisíckam rodín v núdzi. Pomoc, ktorú ponúka je adresná a rodiny registrované v systéme sú overené. Vďaka darcovskému portálu ďakujeme.sk môžete tento rok prispieť na darčeky pod stromček deťom so znevýhodnením, aj z vylúčených komunít, na každodenné fungovanie rodín, na štúdium, či rekvalifikáciu, ale aj na také základné potreby ako sú jedlo na vianočný stôl, či drevo na zakúrenie v dome.

„V našom systéme nájdete rodiny z tých najohrozenejších skupín, ako napríklad matky samoživiteľky s jedným aj viacerými deťmi, osamelých dôchodcov so zdravotnými obmedzeniami, či ľudí, ktorí sa neraz starajú o viacerých zdravotne znevýhodnených členov rodiny. Ale pribúda aj takých, ktorí sa zhodou nešťastných okolností ocitli na okraji chudoby, “ hovorí Adriana Kemka, projektová manažérka ďakujeme.sk. „Tento rok máme vo vianočnom programe vyše 80 rodín a jednotlivcov, ktorí potrebujú finančne podporiť a pomôcť často s doslova základnými potrebami.“

Vďaka svojim partnerom Férovej nadácii O2, Nadácii Markíza a individuálnym darcom bude darcovský portál opäť znásobovať všetky dary až do výšky 9000eur. „To znamená, že ak darujete peniaze, my na oplátku venujeme príbehu tú istú sumu. Spolu teda vaše dary zdvojnásobíme,“ dodáva Kemka. Tento rok môžete pomáhať aj inak ako finančne. Stačí ak donesiete svoj starý, nepoužívaný telefón do ktorejkoľvek predajne O2 a dáte ho na bezpečnú recykláciu. O2 každý odovzdaný telefón premení na finančnú pomoc rodinám v núdzi.

Zároveň je v darcovskom systéme 128 detských vianočných želaní od detí, ktoré nám tento rok pomáhajú splniť zamestnanci VUB, O2, Deloitte, WOOD a Vodohospodárskej výstavby a priatelia na facebooku. „Vianoce môžu byť štedrým obdobím nielen u nás doma v našich obývačkách, ale doslova nás pozývajú rozdeliť sa aj s niekým, komu osud nadelil na plecia viac, ako dokáže uniesť. Radosť z toho, že sa môžem podeliť sa určite rovná tej, ktorú si budeme rozbaľovať pod vianočným stromčekom my sami. Ďakujeme, že s nami pomáhate a prinášate ľuďom pekné Vianoce,“ odkazuje Adriana Kemka. Vianočné príbehy ľudí v núdzi nájdete na web portáli ďakujeme.sk

dakujeme.sk, pr, nepouzivat
chyba