Pre tých, ktorí vedia ako zlepšiť svoje miesto pre život, je tu grant Nadácie SPP

Chýba vám vo vašom okolí priestor na spoločné stretávanie? Páčila by sa vám spoločná susedská záhradka alebo máte nápad ako zrealizovať bazár, spojiť ľudí vo vašom dome, na vašej ulici či v meste? A chýbajú vám peniaze, ale nie odvaha, aby ste urobili zo svojho okolia lepšie miesto pre život?

20.05.2022 00:00
SPP, pr, nepouzivat

Práve pre vás je určený grant Nadácie SPP „SPPoločne pre komunity“. „Uplynulý rok sme po prvýkrát v rámci grantu prerozdelili medzi 65 žiadateľov spolu 90 000 €. Peniaze boli využité na absolútne adresné projekty. Úspešne sa zrealizovali nápady, ktoré prepojili staršiu a mladšiu generáciu v rámci spoločných aktivít, podporili udržiavanie a odovzdávanie tradícií, podnietili k zdravšiemu životnému štýlu, vytvorili zelenšie miesta pre život jednotlivých komunít, ale aj prispeli k tzv. cirkulárnej ekonomike, t.j. podporili sme burzy oblečenia, swapy, či výrobu vecí z recyklovateľných materiálov. Tento rok sme sa rozhodli sumu ešte o niečo navýšiť a sme pripravení uvoľniť na podobné kreatívne projekty až 100 000 €,“ hovorí Eva Guliková, správkyňa Nadácie SPP.

„Mysli globálne, konaj lokálne“, predlož projekt do konca mája

O finančnú podporu z grantového programu sa môžu uchádzať mimovládne organizácie, napríklad občianske združenia, nadácie, spolky, neziskové organizácie, neinvestičné fondy, všetky stupne školských zariadení až po vysoké školy, ale aj kultúrne inštitúcie ako sú múzea, knižnice, galérie, kultúrne-osvetové strediská a rovnako tiež mestá či obce. Každý subjekt môže predložiť iba jeden projekt. Maximálna suma výška podpory na jeden projekt je 3 000 €. Uzávierka predkladania žiadostí je 29. mája 2022 o polnoci. Žiadosti je možné zasielať len elektronicky, prostredníctvom registračného formulára, ktorý je dostupný na webovej stránke: www.nadaciaspp.egrant.sk, spolu so všetkými informáciami o podmienkach grantového programu a príslušnými kontaktmi. Žiadatelia zároveň musia vopred počítať s tým, že ak bude ich projekt úspešný, plánované aktivity musia stihnúť zrealizovať do 31. októbra 2022. „Na základe skúseností upozorňujeme, že tento grant nie je určený pre podnikateľské právnické osoby, rovnako ani na projekty, ktoré slúžia len úzkej, uzatvorenej skupine ľudí alebo sú na prospech konkrétnych fyzických osôb. Rovnako nám v tomto prípade nejde o projekty zamerané na rekonštrukciu, či výstavbu detských ihrísk, ani o projekty spojené s obnovou kultúrnych pamiatok,“ uzatvára komentár k podmienkam grantu správkyňa Nadácie SPP.

Viac informácií o Nadácii SPP, jej grantoch a projektoch, je dostupných na stránke www.nadaciaspp.sk.

odkaz
SPP baner, pr, nepouzivat
chyba