Drevenô koliesko v prvom vianočnom spote pripomína, že na Vianociach je najdôležitejšia rodina

Viac ako 17 500 nezaopatrených detí na Slovensku stratilo minimálne jedného z rodičov. Sociálny podnik Drevenô koliesko ich spolu s ovdovenými rodičmi podporuje už viac ako rok.

09.12.2021 10:49

S príbehom Beaty Bobulovej, zakladateľky Drevenô koliesko, sa naši čitatelia už tento rok mali možnosť zoznámiť. V mladom veku ovdovela a ostala sama s dvomi malými deťmi, na materskej dovolenke, bez príjmu a s obrovskou jazvou na duši. Pozrite si archívny článok.

dreveno koliesko, pr nepouzivat

Drevenô koliesko je symbolické, pekné, každé jedno má svoju jedinečnú kresbu, je to ekologický materiál s veľkými kreatívnymi možnosťami. Beata z koliesok začala vyrábať vianočné ozdoby, presne také, aké mali naše staré mamy. Sprvu to bol spôsob, ako nahradiť aspoň čiastočne chýbajúci príjem s ohľadom na povinnosti okolo detí a psychickú vyčerpanosť po strate partnera. Postupne sa však stalo koliesko pomocou aj pre ďalších ľudí s podobným osudom a pridali sa aj nové výrobky. Základom je, aby mali títo ľudia možnosť pracovať z domu, pretože v momentálnom rozpoložení nemajú silu ísť hneď do zamestnania.

Drevenô koliesko sa točí ďalej a už teraz máte možnosť vidieť na televíznych obrazovkách a online platformách ich dojímavý vianočný spot. Každý z nás má niekoho blízkeho, kto mu bude pri tohtoročnom sviatočnom stole chýbať. Na Slovenku zároveň pretrváva tradícia voľnej stoličky pre tých, ktorí s nami už nie sú. Videospot zachytáva príbeh mladej rodiny, ktorá trávi prvé Vianoce bez otca. Drevenô koliesko symbolizuje jeho prítomnosť. Hlavnými protagonistami sú herci, partneri v reálnom živote, Karin Olasová a Přemysl Boublík so synom Oliverkom, vďaka čomu je vo videu cítiť skutočné emócie a hodnoty rodiny.

Kúpou krásnych drevených ozdôb alebo ostatných produktov, akými sú napríklad kreatívne sety pre najmenších, podporíte rodiny, ktoré to v tomto čase potrebujú. Pozrite si naše výrobky na webovej stránke drevenokolies­ko.sk.

drevene koliesko, pr nepouzivat

Drevenô koliesko ďakuje, že vianočný spot mohol vzniknúť s podporou

mediálna podpora: mediálna agentúra dentsu Slovakia
réžia: Roman Ďuriš
kamera: Michaela Hošková
asistentka kamery: Lenka Špániková
produkcia: Richard Šimeček, Michaela Chovancová
herci: Karin Olasová, Přemysl Boublík, Oliver Boublík
MUA: Denisa Fehér
voice-over: Zuzana Polonská
hudobné štúdio: Ján Mudroch
zvuk: Tomáš Baľák
kamerová technika: jumpcat, homemedia
osvetľovacia technika: KB SHOP
postprodukcia: Studio 727

chyba