Slovenská sporiteľňa podporila zbierku Slovenskej katolíckej charity

Vo viac ako 40 zberných miestach sa podarilo vyzbierať vyše 40 tisíc školských pomôcok a 10 tisíc eur.

24.10.2019 14:00
Sitelement, PR článok, nepoužívať Foto:

Zbierku školských pomôcok zorganizovala Slovenská katolícka charita v spolupráci so Slovenskou sporiteľňou a mestom Bratislava. Pomôcky poputujú malým školákom zo sociálne slabších pomerov, krízových centier či deťom z charitných detských domov na Slovensku. Ruku k dielu výrazne priložila aj najväčšia banka.

„Podpora rodín, detí a vzdelávania na Slovensku patrí dlhodobo medzi priority Slovenskej sporiteľne. Od roku 2015 sme spolu s našou nadáciou venovali na rodinné a kresťanské projekty takmer 700 000 eur. Uvedomujeme si, že nie všetky deti majú v živote rovnakú štartovaciu čiaru, aby sa mohli vzdelávať a byť úspešné v budúcnosti. Preto sme sa rozhodli podporiť zbierku, ktorá má na Slovensku už 10-ročnú tradíciu a pomôcť tak deťom, ktoré to potrebujú,“ povedala Dáša Juríková, riaditeľka marketingu Slovenskej sporiteľne.

Foto: PR servis
Sitelement, PR článok, nepoužívať

Slovenská sporiteľňa v rámci troch zberných miest vyzbierala vyše 120 kilogramov pomôcok. Navyše, na nové pomôcky finančne prispela čiastkou 6 500 eur.

Zbierku školských pomôcok koordinuje Slovenská katolícka charita na Slovensku cez arcidiecézne a diecézne charity, ktoré poznajú konkrétne potreby v obciach či v mestách rôznych regiónov Slovenska.

„Naša pomoc je vždy adresná. Školské pomôcky sme napríklad darovali rodine so šiestimi deťmi, ktorá býva v ubytovni v dezolátnom stave za vysoké nájomné. Práve kvôli mnohým deťom si rodina nevie nájsť podnájom. Školské tašky, papiere, zošity, perá, ceruzky či geometrické pomôcky teda skutočne školákom pomohli a rodičia, ktorí si školské pomôcky u nás vyzdvihli, boli nesmierne vďační za pomoc,“ priblížil konkrétnu pomoc rodine Karol Vlasák, sociálny pracovník Bratislavskej arcidiecéznej charity.

Úspechom tohtoročnej kampane bolo aj video „Každému z náš niečo chýba“, ktoré vzniklo vďaka pomoci partnerov Slovenskej sporiteľne a Magistrátu hlavného mesta Bratislavy. Zbierka školských pomôcok tak opäť posunula latku vyššie a ukázala úspešný príklad spolupráce samosprávy, tretieho sektora a banky.

Slovenská sporiteľňa spolu so svojou nadáciou podporuje aj ďalšie formy vzdelávania. Aktuálne má spustený už druhý ročník grantového programu #mamnato, v rámci ktorého opäť rozdelí celkovo 250 000 eur. O podporu sa môžu uchádzať neziskové organizácie, školy a samosprávy s projektmi zameranými na rozvoj životného prostredia a komunít, inovácie v sociálnej oblasti alebo na komunitné vzdelávanie. Podať žiadosť o grant je možné do konca októbra.

Detailné podmienky sú zverejnené v grantovej výzve na stránke www.mamnatogrant.sk.

Foto: PR servis
Sitelement, PR článok, nepoužívať
chyba