COOP Jednota pokračuje v nadačnom programe Podpora lokálnych komunít, projekty môžu záujemcovia prihlasovať do konca marca

Maloobchodná sieť COOP Jednota pokračuje v plnení spoločenskej zodpovednosti a aj tento rok finančne podporí rozvoj v regiónoch. Prostredníctvom Nadácie COOP Jednota realizuje už tretí ročník projektu zameraného na podporu lokálnych komunít, v ktorom si 26 víťazných subjektov rozdelí 156 000 eur.

28.02.2019 06:00
Foto: PR servis
jednota, PR článok, reklama, nepoužívať

„Jedným z princípov družstevného podnikania je myšlienka vzájomnej pomoci. Družstvá počas celej svojej éry plnili okrem podnikateľskej aj sociálnu funkciu, podporovali rozvoj vzdelania, kultúru a sledovali verejnoprospešný záujem. V COOP Jednote si dobrovoľníctvo vysoko vážime a prostredníctvom našej nadácie každoročne plníme princípy spoločenskej zodpovednosti,“ uviedol Ján Bilinský, generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko a zároveň správca Nadácie COOP Jednota. „Tento rok je pre nás výnimočný. Oslavujeme 150 rokov od založenia družstevníctva na Slovensku a o to viac chceme finančne podporiť iniciatívy smerujúce k zveľaďovaniu svojho okolia. Projektom podpory lokálnych komunít umožňujeme ľuďom ovplyvniť spokojnosť s kvalitou života v mieste, kde žijú. O víťazných projektoch preto opäť rozhodne samotná verejnosť,“ dodal Ján Bilinský.

Cieľom projektu je podnecovať a podporovať rozvoj miestnych a regionálnych iniciatív a podporiť účasť občanov na miestnom a regionálnom rozvoji formou drobných stavieb, ako sú športoviská, komunitné záhrady, altánky a prístrešky, mestský mobiliár, výsadba zelene, budovanie turistických trás či propagácia tradícií Slovenska. O pridelenie finančného grantu môžu žiadať orgány miestnej samosprávy, mimovládne organizácie a vzdelávacie inštitúcie.

Záujemcovia o udelenie grantu musia zaslať vyplnený formulár s popisom projektu do COOP Jednoty v príslušnom regióne od 1. februára do 31. marca 2019. Projekty predkladajú obce a mestá, kde sa nachádza predajňa COOP Jednoty a zároveň spadajú do jednej z podporovaných aktivít. Finančná náročnosť projektu, na ktorý je určený grant, by nemala prekročiť sumu 6 000 €. Udelených bude najviac 26 grantov. Projekty, ktoré postúpia do finále vyberie daná regionálna COOP Jednota. O získaní samotných grantov rozhodnú zákazníci hlasovaním, ktoré prebehne od 1. mája do 31. mája 2019.

Projekt s názvom Program podpory lokálnych komunít realizovala Nadácia COOP Jednota so svojimi partnermi prvý raz v roku 2017. Uplynulý rok si finančný grant v hodnote 146 000 eur rozdelilo 25 projektov z celého Slovenska.

Viac informácií o 3. ročníku projektu nájdete na www.coop.sk v časti O spoločnosti (Nadácia). Aktuality týkajúce sa COOP Jednoty môžete sledovať aj na www.facebook.com/COOPJednota a www.instagram.com/coop_jednota.

chyba