Úsmevy a radosť v detskom domove

Vianočný čas je neopakovateľný. Je to čas splnených očakávaní a dobročinnosti, keď každé srdce dostane príval ľudskosti, pochopenia, šťastia a lásky.

20.12.2016 08:00

Akciová spoločnosť Arios Investment sa rozhodla, že tento rok urobí radosť a prinesie vianočného ducha aj tam, kam sa dostáva niekedy ťažšie, a to do detských domovov. Keďže je to firma pôsobiaca na Slovensku aj v Českej republike, rozhodli sa vybrať jeden detský domov v Brne a jeden v Bratislave, kde sa posnažia priniesť ducha Vianoc.

arios inzercia

Mikulášske prekvapenie v Brne

V pondelok 5.12.2016 sa v Brne potešili dobročinnému podujatiu v Detskom domove Dagmar. Detičkám spravili mikulášsky program animátori z agentúry Prostaff prezlečení za anjela, čerta a samozrejme nemohol chýbať Mikuláš, ktorý im priniesol balíčky plné sladkostí. Bol pre nich pripravený aj bohatý program. Pozreli si Mikulášsku scénku, zatancovali si mini disko, dostali balónové kreácie a dokonca si aj zasúťažili.

„Našim hlavným cieľom bolo počuť detský smiech a vidieť úsmev na ich tvárach,“ vyjadril sa majiteľ Arios Investment JUDr. Jozef Krajča. Na konci podujatia im zástupcovia spoločnosti odovzdali ešte jeden darček k Vianociam.

"Dlho sme rozmýšľali, čo by deťom mohlo urobiť najväčšiu radosť. Inšpiroval nás až pán riaditeľ domova, pán Kusý, keď povedal, že najväčšiu radosť by im spravilo to, čo sa za peniaze kúpiť nedá. A tak nám napadlo darovať im zážitok. Deťom z Detského domova Dagmar sme nakoniec pod stromček dali výlet do Ostravy, kde ich rodičia z dôvodu slabej sociálnej situácie nemôžu vziať. Na jar budúceho roka ich spoločnosť vezme do ZOO, do Dolných Vítkovíc a na obhliadku krásnej Ostravy spojenej s posedením pri dobrej pizzi, kofole a dobrej zábave.“

Po úspešnom mikulášskom prekvapení v Brne sa presunieme na Slovensko a to konkrétne do Bratislavy.

arios inzercia

Pre deti z Detského domova Bratislava si spoločnosť Arios Investment pripravila v stredu 14.12.2016 naozaj krásny program. Vzali ich na výlet autobusom do Viedne, kde zažili nefalšovanú vianočnú atmosféru na vianočných trhoch priamo pod historickou starou radnicou na Rathausplatz Nesmelo chýbať občerstvenie ako detský punč, horúca čokoláda, preslávená obrovská viedenská šiška a ešte väčší hot-dog s ‚bratwurstom‘. Na záver si každý vybral akýkoľvek vianočný darček, ktorý im počas prechádzky medzi jednotlivými stánkami padol do oka. "Tieto deti boli neskutočné. Bol som veľmi milo prekvapený aké sú komunikatívne, ochotné, vďačné, múdre a zároveň uvoľnené, naozaj sme sa skvele zabávali a veľa sa nasmiali. Určite im ešte na nový rok vymyslíme ďalšie podujatia, pretože sme si ich veľmi obľúbili a bol to naozaj dobrý pocit vidieť ako dobre sa zabávajú. V rámci spoločnosti Arios Investment, chceme určite pokračovať s dobročinnosťou aj naďalej,“ povedal majiteľ Jozef Krajča.

arios inzercia

Tento výlet bol určený pre väčšie deti (tínedžerov) a program bol prispôsobený tejto vekovej kategórii. Cieľom bolo vytvoriť pohodový výlet s uvoľnenou a zábavnou atmosférou, ktorý bude pre deti nepochybne veľkým zážitkom. Dopadlo to nakoniec tak, že sa celým Rathausplatzom vo Viedni ozýval detský smiech, robili sa všelijaké huncútstva a deti boli hviezdami vianočných trhov.

chyba