Prežite Vianoce s Úsmevom, Marikou Gombitovou, Fragile či Majkom Spiritom

Posolstvo tradičného benefičného koncertu Úsmevu ako dar vysielaného v televízii počas Štedrého dňa nám už 33 rokov pripomína osudy detí žijúcich v detských domovoch a náhradných rodinách.

22.12.2015 08:00
Usmev inzercia

Jeho príbeh sa začal písať ešte v roku 1975, keď sa spojili šoféri vtedajšej Československej televízie a rozhodli sa navštevovať deti v detských domovoch a pripravovať pre ne rôzne podujatia. Jeden z nich totiž pochádzal tiež z detského domova. O pár rokov neskôr, v roku 1982 sa koncert prvý raz objavil na televíznych obrazovkách. Pre deti z detských domovov tak vznikla krásna vianočná tradícia.

Na koncert každoročne pricestuje takmer 1000 detí z detských domovov zo všetkých kútov Slovenska. V sále dokážu vytvoriť neopakovateľnú atmosféru, ktorú cítia nielen umelci na pódiu, ale aj televízni diváci. Aj vďaka tomu má koncert najdlhšiu tradíciu na Slovensku aj v celej strednej Európe. Tento rok si budete môcť spolu s deťmi vychutnať plejádu umelcov ako: Adam Ďurica, Martin Harich, Peter Cmorík, The Pastels, Laci Strike, Fragile, Celeste Buckingham, Mário Lopez Dance Company, Katka Hasprová, Lacko Cmorej a Simona Machovičová, Martin Madej, Dominika Mirgová, Peter Lipa, Miro Jaroš, Veronika Strapková a Majk Spirit. A nebude chýbať ani Marika Gombitová, ktorá mala svoj veľký comeback práve na minuloročnom koncerte Úsmevu ako dar.

usmev inzercia

V rámci programu odznejú aj viaceré osudy mladých ľudí, ktorí už brány detského domova opustili, ale na domovákov nezabudli a naďalej im pomáhajú a podporujú ich. V živote sú úspešní aj tým, že dnes majú vlastné rodiny a teplo domova. Lásku, trpezlivosť a pozornosť venujú svojím deťom o to intenzívnejšie, o čo viac v detstve strádali.

Keďže ide o benefičný koncert, diváci majú možnosť nielen počas koncertu, ale už teraz, prispieť formou sms v tvare DMS USMEV (DMS medzera USMEV) na číslo 877. Cena DMS je 2 EUR v sieti operátorov Orange, O2 a Telekom. Zbierka je registrovaná MV SR a realizovaná prostredníctvom DMS systému, ktorý spravuje Fórum donorov. Vyzbierané finančné prostriedky Úsmev ako dar použije na rozvojové a vzdelávacie projekty pre deti z detských domovov, náhradných a ohrozených rodín. Benefičný koncert Úsmevu ako dar si môžete pozrieť už na Štedrý deň o 12:10 na Jednotke.

chyba