LIONS súťaž vo varení gulášu

V sobotu, 23.8.2014 sa na Jankovom Vŕšku nad obcou Uhrovec uskutoční už 5. ročník charitatívno-spoločenskej Lions súťaže vo varení gulášu.

19.08.2014 13:44
lions inzercia

Podmienkou pre súťažiacich je vytvoriť družstvo s minimálnym počtom dvoch a maximálnym päť súťažiacich osôb. Organizátor a vyhlasovateľ súťaže 1. LC Bratislava zabezpečí miesto, priestory v htl. Partizán, drevo, chlieb, misky, lyžice, servítky, ozvučenie, občerstvenie a všetky podmienky pre výbornú atmosféru. Súťažné družstvá musia okrem dobrej nálady priniesť kotlík, mäso, ingrediencie a všetky ostatné potreby na navarenie toho najlepšieho gulášu. Akcia sa koná počas 70. krajských osláv SNP, ktoré sa v tom istom termíne uskutočnia na pamätníku (nie sme jej súčasťou). Návštevníci si po dovarení môžu vybrať ktorýkoľvek guláš a symbolickým charitatívnym príspevkom podporiť dobrú vec.

odkaz
LIONS inzercia

1. LC Bratislava vznikol v roku 1991 a odvtedy sa podieľal na rôznych charitatívnych aktivitách nielen v hlavnom meste, ale aj po celom Slovensku. Ide napríklad o pomoc detským domovom, ako aj pomoc v zdravotníctve pri projektovaní, nákupe a zabudovávaní lekárskych zariadení do pojazdnej pôrodnice, vybavení oftalmologického centra laserovým nožom, darovaní sociálneho taxíka mestu Prievidza, elektrického invalidného vozíka M. Prostiňákovi z VOP Nováky, skríningové= vyšetrenia zraku detí v predškolskom veku, Lions International Bus a podobne.

Materská organizácia Association of Lions Club vznikla v USA v roku 1917 aj zo spolkov orientovaných na zrakovo postihnutých. Je to v súčasnosti najaktívnejšia dobročinná organizácia na svete združujúca približne 1,3 milióna členov v 42.000 kluboch nachádzajúcich sa v takmer 200 krajinách sveta. Hlavnými aktivitami hnutia je starostlivosť o zrakovo, sluchovo, telesne a duševne postihnutých, trvalá podpora hladujúcich v Afrike, protidrogové aktivity a výmenné pobyty mládeže, vysvetlil sekretár klubu Tomáš Zajac. Dodal, že symbolom Lions Clubu je lev (anglicky Lion) stelesňujúci vlastnosti ako odvaha, sila, vernosť a činorodosť. "

Viac informácií o súťaži nájdete tu.

chyba