Žiť na 100 percent...

... to by si želala väčšina z nás. Sme radi, keď nás nič neobmedzuje, keď môžeme robiť to, čo chceme a kedy chceme. Niekedy stačí naozaj len malé „vyrušenie“ v podobe obyčajnej nádchy či prechladnutia a už sme vyvedení z miery. Čo však v prípade, keď toto obmedzenie nie je krátkodobé?Onkologickí pacienti sa musia na dlhé obdobie zmieriť s tým, že okresané možnosti každodenných aktivít sa stanú súčasťou ich životov. No aj napriek tomu majú nesmiernu chuť žiť „naplno“ do takej miery, do akej im to ich zdravotný stav dovoľuje.

04.03.2014 08:00
LPR inzercia

Znova sa zamilovať… Do života…

Ines
LPR inzercia Ines

Tri krásne dámy – Ines, Evka a Lucka by mali plné právo tváriť sa nešťastne, zúfalo a skleslo, no z nich srší radosť, optimizmus a nikdy nekončiaca chuť žiť. „Môj pán doktor mi povedal, že s diagnózou rakovina prsníka sa dá žiť 5, 10, 20 rokov a viac. Ja som si vybrala tú poslednú možnosť. Mám už totiž naplánovaných veľa vecí. Chcem vidieť svoju dcéru spromovať, chcem byť pri tom, keď sa vydá a potom strážiť jej deti – moje vnúčence“, hovorí Ines, onkologická pacientka, ktorá sa stala jednou z tvári kampane Ligy proti rakovine, v ktorej sa uchádza o 2% z daní práve na pomoc a podporu onkologických pacientov .

Eva
LPR inzercia Eva

„Táto choroba vo mne prebudila obrovskú chuť žiť – zamilovala som sa do života, “ dopĺňa ju ďalšia onkologická pacientka – Eva, ktorá sa tiež rozhodla pôsobením v TV spote vystúpiť a tým osloviť v mene Ligy proti rakovine verejnosť. Jej slová: “nie je to tak dávno, čo som si svoj život plánovala na 48 hodín dopredu a teraz si už robím plány aj na svoj dôchodok“ chcú dodať silu všetkým, ktorí sú si myslia, že rakovina znamená vždy len rýchly koniec…

Lucia
LPR_inzercia Lucia

O svoju radosť zo života sa podelila aj Lucia z Martina, ktorá si optimizmus a dobrú náladu zachováva aj napriek tomu, že jej tiež do života vstúpila rakovina. „Mala som strach, ale verila som si. Dôležité sú preventívne prehliadky, zdravo sa stravovať, nestresovať a samozrejme svetový mier,“ vtipkuje a dodáva: “chcem žiť na 100%, robiť veci, ktoré mám rada, ktoré sa mi páčia, splniť si nesplnené sny a chcem vidieť vyrastať svoju malú dcérku. “

Čo je pre jedného málo, pre druhého môže znamenať veľa…

Liga proti rakovine už 25 rokov pomáha onkologickým pacientom tak, aby bolo ich bremeno, ktoré v podobe ťažkej choroby so sebou musia niesť, ľahšie a znesiteľnejšie. „ Niekedy je až neuveriteľné, s akou chuťou žiť sa stretávame pri našej práci. Či už v Centrách pomoci v Bratislave, Martine a Košiciach alebo pri iných aktivitách, ktoré ako Liga proti rakovine organizujeme a financujeme. Odmenou za nie jednoduchú prácu sú pre nás usmievaví, spokojní pacienti, ktorí aj napriek neľahkému obdobiu chcú žiť plnohodnotný život,“ vysvetľuje výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine Eva Kováčová.

Nie sú žiadne kritériá, ktoré by ovplyvňovali poskytnutie pomoci onkologickému pacientovi. Liga proti rakovine pomáha všetkým, ktorí sa na ňu obrátia. Účinnú a efektívnu pomoc môže poskytovať predovšetkým vďaka tým, ktorí ju podporujú prostredníctvom verejno-prospešnej finančnej zbierky Deň narcisov, konanej jediný deň v roku, poukázaním 2% dane z príjmu príp. individuálnym sponzorským darom. Pomoc pacientom, poskytovaná Ligou proti rakovine formou širokého spektra programov a služieb je mnohokrát veľmi účinným liekom, vracajúcim ich späť do života. Zdraví ľudia sa snažia žiť na 100%, no mnohým zlepšia život aj Vaše 2%… Ak sa rozhodnete venovať ich Lige proti rakovine, v ich mene Vám úprimne ďakujeme.

Viac informácií a veľmi jednoduchý online spôsob, ako môžete venovať Lige proti rakovine svoje 2%, nájdete na: www.2percenta.lpr.sk v sekcii Ako prispieť.

chyba