Najkrajšie miesta v Európe, ktoré sa oplatí navštíviť

Chceli by ste poznávať Európu a neviete, kam vyraziť? Toto sú najkrajšie miesta, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

05.05.2023 00:00
esky, pr

Európa ponúka cestovateľom veľkú variabilitu cieľov, ktoré sú veľmi zaujímavé a atraktívne rôznymi spôsobmi – či už ide o očarujúce prírodné scenérie, kultúrne pamiatky, zvláštnu architektúru alebo nezvyčajnú atmosféru. Každý štát v Európe sa pyšní niekoľkými veľmi žiadanými destináciami, kam sa turisti hrnú za krásnymi výhľadmi či poznávaním vlastnej minulosti, atrakciami alebo slávnou históriou.

esky, pr

Kam za krásami Európy?

Cestovanie po Európe je pre nás jednoduché najmä v rámci Schengenského priestoru, ktorý nám umožňuje navštevovať rôzne miesta bez náročnejšej administratívy. I krajiny mimo Európsku úniu sú však často veľmi príťažlivé (obyčajne hlavne kvôli prírodným pamiatkam). Ak teda plánujete kratší výlet alebo klasickú dovolenku za krásami Európy, je dobré si primárne rozmyslieť, či túžite po krásach prírodných alebo vytvorených človekom. Namiesto hľadania letenky a ubytovania cez vyhľadávač môžete využiť online platformu na lacné letenky a pobyty – eSky.sk.

Najkrajšie urbánne pamiatky Európy

Medzi urbánne pamiatky patria miesta so zaujímavou kultúrou či architektúrou, ktorých hlavným rysom je ľudský pôvod. V tejto kategórii sa nachádzajú predovšetkým zvláštne stavby, historické centrá miest, kostoly či kláštory s vysokou umeleckou hodnotou. Medzi najobľúbenejšie destinácie tak patria veľké a prímorské mestá alebo obývané oblasti na juhu i na severe a prakticky všetky hlavné mestá. Veľa ľudí jazdí i za zvláštnymi sídlami alebo náleziskami. Najobľúbenejšími destináciami sú tak nielen Paríž či Rím, ale i Helsinky, Amsterdam alebo Antverpy.

Najkrajšie prírodné pamiatky Európy

Poloha Európy a jej vertikálne členenie umožňuje navštíviť celú škálu krásnych miest rozličných charakterov. Bežne sa za najkrajšie považujú odľahlé horské oblasti s čistou a nepoškvrnenou prírodou, do ktorých sa chodí na pešie túry alebo dlhšie treky. Najobľúbenejšími destináciami s takýmto charakterom sú Írsko, Island či Škótsko, ale aj Grécko či štáty bývalej Juhoslávie a východnejšie krajiny ako Gruzínsko či Estónsko. Tieto vyššie položené lokality sa vyznačujú krásnymi skaliskami a čarovnými údoliami s bystrinami a jazerami. Nádhernú prírodu však nájdete i v srdci Európy, najmä na úpätiach Álp či Karpát.

Najkrajšie miesta v Európe, ktoré by ste mali vidieť

V Európe je síce veľa nádherných miest, niektoré z nich sú však považované za natoľko očarujúce, že by ste ich mali aspoň raz za život navštíviť. Medzi tieto patria predovšetkým:

  • Plitvické jazerá (Chorvátsko)
  • vodopády Kravica (Bosna a Hercegovina)
  • Mohérske útesy (Írsko)
  • Dolomity (Taliansko)
  • Kirkhufell (Island)
  • Geiranger fjord (Nórsko)
  • Riffelsee a Mattehorn (Rakúsko)
  • Verdonský kaňon (Francúzsko)

Výlety k týmto prírodným pamiatkam je možné realizovať i ako krátkodobé (napríklad v rámci predĺženého víkendu), najmä preto, že je k nim veľmi dobré letecké a nadväzujúce miestne spojenie. Najjednoduchšie je pozrieť si letenky Bratislava pre priame lety z nášho hlavného mesta a vybrať si ideálny termín i leteckú spoločnosť.

esky, pr

Aké sú výhody cestovania prostredníctvom služby eSky.sk?

Či už plánujete krátky výlet alebo dlhšiu dovolenku počas ktorej by ste radi navštívili niekoľko krásnych miest v Európe, máte jedinečnú možnosť naplánovať celú cestu vrátane súvisiacich služieb a poistenia na platforme eSky.sk. Táto platforma združuje poskytovateľov cestovateľských služieb na jednom mieste a umožňuje kombináciu ich ponúk podľa potreby. Týmto spôsobom môžete dosiahnuť na veľmi lacné letenky dokonca s možnosťou prezerať ponuku všetkých leteckých spoločností na jednom mieste. Platforma je nastavená tak, aby umožňovala vytvorenie vlastného účtu, na ktorom sú uložené všetky objednávky a rezervácie. Do účtu sa dá pristupovať i prostredníctvom mobilnej aplikácie s rovnakou funkciou ponúkajúcej pohodlný a používateľsky prívetivé ovládanie a špeciálne ponuky každý deň. S pomocou služby eSky.sk si tak zariadite a zarezervujete dopravu, ubytovanie, poistenie a doplnkové služby podľa vašich potrieb či v špeciálnom zvýhodnenom balíčku, a to vždy za tú najlepšiu cenu.

chyba