Vychutnajte si nezabudnuteľný wellness pobyt v Luhačoviciach a Velkých Karloviciach

Východná Morava je tým pravým miestom pre váš odpočinok a relax. Veď aj najväčšie moravské kúpele Luhačovice sa nachádzajú v srdci tohto regiónu. Zájdite si na procedúry a popíjajte liečivé pramene. Milovníci hôr zas ocenia wellness pobyty v horských oblastiach s čistým vzduchom.

30.12.2022 00:00
welness, pr, nepouzivat Foto:

Do Luhačovíc sa schádzajú ľudia na kúpeľné pobyty z celej Českej republiky. A nie div, vďaka prepojeniu tradičného a moderného kúpeľníctva sa pýšia prestížnym ocenením EDEN, európskej súťaže o najkrajšiu destináciu.

Luhačovice sa preslávili liečivými prameňmi. Kto by nepoznal Vincentku – prvú pomoc pri ťažkostiach s dýchacími cestami a žalúdkom? Načapujete si ju v rovnomennej hale dominujúcej celému mestečku. Medzi ďalšie pramene, ktoré tu môžete popíjať, inhalovať a kloktať, patria Aloiska, Ottovka, prameň Dr. Šťastného a prameň sv. Josefa.

Vyskúšajte si tradičné procedúry, kúpele aj niečo neobvyklé. Želáte si pivný či slivkový kúpeľ? Pre dokonalú regeneráciu a detoxikáciu odporúčame čokoládové a medové zábaly či masáže. Medzi procedúrami sa prejdete po kolonáde lemovanej malebnými stavbami Dušana Jurkoviča. Pokiaľ neviete, čím obdarovať svojich blízkych, venujte im wellness pobyt v kúpeľoch.

Foto: Archív CCRVM
Vychodna Moarava, pr, nepouzivat

Horský wellness v Javorníkoch

Ak patríte medzi milovníkov hôr, vydajte sa do Javorníkov. Snúbi sa tu čistá príroda, čerstvý horský vzduch, všetky možnosti wellness pobytov a výborná gastronómia.

Velké Karlovice sú východiskovým bodom pre túry v Javorníkoch, v zime tu nájdete nespočetné množstvo zjazdoviek a rozsiahlu sieť bežkárskych trás všetkých úrovní. Okolo tohto mestečka plného tradícií a príjemných ľudí sa nachádzajú aj chýrne wellness hotely. Nie je tu núdza o termálne bazény, masáže, zábaly a sauny.

Jedným zo známych miest na pobyt je Wellness hotel Horal. Rozprúdite sa tu v troch termálnych bazénoch so slanou vodou, necháte sa namasírovať masážnymi dýzami, prehrejete sa v saunovom svete, a to všetko doplnené o nádherný výhľad na okolitú zasneženú krajinu. Pre intenzívny zážitok zavítajte na saunový rituál, ktorým vás prevedie skúsený inštruktor.

Ak máte radi výhľad na zasnežené vrcholky hôr, ubytujte sa v Horskom hoteli Soláň. Zrelaxujte sa vo valašskej saunovej dedinke, nechajte sa namasírovať a odpočiňte si s výhľadom na Javorníky. Prechádzajte sa malebnou krajinou v okolí Soláňa, ktorá patrí medzi najkrajšie na Valašsku. Vedie odtiaľ niekoľko turistických ciest a v zime vás hotelový ski bus odvezie priamo do Ski areálu Soláň – Vrchol. Pritom si pochutnáte na modernej gastronómii založenej na tradičných receptoch našich babičiek.

A pri jedle zostaneme. Východná Morava je známa svojimi miestnymi špecialitami, ako sú halušky, kyselica či čučoriedkové knedličky. Zároveň tu nie je núdza ani o modernú gastronómiu. Napríklad v hoteli Lanterna vo Velkých Karloviciach si pochutnáte na kvalitných steakoch z farmy Rudimov. A ak si chcete dopriať skutočnú zážitkovú gastronómiu, tak si vychutnajte šesťchodové menu snúbené s moravskými vínami v reštaurácii Vyhlídka.

Článok je hradený z dotácie Zlínskeho kraja.

logo Východní Morava, pr, nepouzivat
chyba