Tento rok bude dovolenka bez starostí. Ktoré typy poistenia vám ju zabezpečia?

Užívajte si chvíle letnej pohody a oddychu bez zbytočných vrások – online poistenie je spôsob, ako byť v pohode pri mori, v centre veľkomesta i na horách.

31.08.2022 00:00
union, pr nepouzivat

Dovolenku potrebuje každý z nás ako soľ. Je nevyhnutné minimálne raz do roka vypnúť, zbaliť si kufre a odísť za vytúženým oddychom do hôr alebo za hranice.

Neviete sa dočkať chvíľ pohody pri mori s drinkom v ruke alebo zdolávania známych štítov s batohom na chrbte? Nenechajte nič na náhodu a pripravte sa vopred. Porozmýšľajte nad tým, čo všetko budete potrebovať, aby ste sa cítili komfortne, sebaisto a bezpečne. Neraz rozhodujú maličkosti. S pocitom bezpečia vám pomôže aj online poistenie.

Online poistenie a dovolenka: ktoré musíte mať?

Dovolenka je predovšetkým o príjemných veciach. Pokiaľ sa dopredu pozitívne vnútorne nastavíte, s najväčšou pravdepodobnosťou bude úžasná. Avšak nikdy nič neplatí stopercentne, a preto je vždy dobré myslieť aj na prípadné riziká a poistiť sa. Ktoré poistenie sa vám zíde počas letnej dovolenky?

Krátkodobé cestovné poistenie do zahraničia

Cestujete do zahraničia raz či dvakrát do roka väčšinou za oddychom? Zvoľte si krátkodobé cestovné poistenie. Vďaka moderným technológiám nemusíte chodiť do poistovne a uzatvoríte ho v priebehu niekoľkých minút online z domu. Ak nemáte k dispozícii internet, stačí vám zaslanie sms z mobilného telefónu.

V prípade cesty do zahraničia a nepríjemností, ktoré sa môžu vyskytnúť, poisťovňa uhradí poplatky za liečbu, úraz, spôsobenie škody tretej strane alebo stratu batožiny. To znamená, že návštevu lekára kvôli žalúdočným problémom, úpalu či úrazu, preplatí poisťovňa a nepôjde z vášho vrecka. Zvyčajne nejde o zanedbateľnú čiastku. S týmto vedomím budete cestovať, kamkoľvek sa pohnete, s ľahkosťou. Pri úrazoch s trvalými následkami zasa dostanete odškodnenie. Platí to aj v prípade straty batožiny.

Samozrejmosťou je neobmedzený prístup k asistenčnej službe a možnosť zvoliť si doplnkové poistenia cestovných dokladov, rizikového športu, poistenie opustenej domácnosti, cestovné poistenie pre domáceho miláčika a ďalšie.

Aktuálne je cestovné poistenie výhodné, pretože poisťovňa Union poskytuje 50-percentnú zľavu z krátkodobého cestovného poistenia poistencom zdravotnej poisťovne Union.

Celoročné cestovné poistenie do zahraničia

Celoročné cestovné poistenie online je určené pre tých, ktorí cestujú často z osobných či pracovných dôvodov. Jeho hlavnou výhodou je, že uzatvorenie cestovného poistenia si zo zoznamu príprav na cestu do zahraničia jednoducho vyškrtnete, pretože vám platí celoročne alebo neurčitý čas. Závisí to od dojednaných zmluvných podmienok.

Medzi ďalšie benefity patria: poistenie liečebných nákladov v zahraničí až do výšky 250 000 eur alebo neobmedzený počet vycestovaní po dobu 45, alebo 180 dní.

Cestovné poistenie na Slovensku a do hôr

Ak si vyberiete z balíčkov komplexného poistenia, napríklad cestovné poistenie Komplet, zahŕňa technickú pomoc v horách, poistenie zodpovednosti za škodu, poistenie batožiny, úrazové poistenie, poistenie storna objednanej služby a predčasného návratu nečerpaných služieb. Samozrejme, na výber máte aj ďalšie poistné balíky, ktoré zahŕňajú iba niektoré z uvedených rizík.

Ako je to s poistením do hôr? Už dávno neplatí, že by ho mali mať uzatvorené len horolezci, skialpinisti či vyznávači adrenalínových športov, aj keď u nich je riziko úrazu vyššie ako u bežných turistov.

Ak sa teda chystáte do hôr rekreačne, nezabudnite sa poistiť – výjazd horskej služby v prípade zlomenej ruky či nohy na horách nie je lacná záležitosť. Poistenie do hôr toto riziko kryje až do výšky 50 000 eur.

Aj v tomto prípade sa môžete poistiť na celý rok, alebo na konkrétny počet dní.

Vyskladajte si cestovné poistenie sami

Poisťovňa Union vám necháva voľnú ruku vo vyskladaní cestovného poistenia podľa svojich potrieb a preferencií. Platí to pre poistenie do zahraničia, na Slovensku i do hôr.

Je to skvelá príležitosť, ako sa cítiť počas dovolenky bezpečne a komfortne a ušetriť. Čo vy na to?

chyba