Letné chuťovky z promenády

Sú miesta, kam prídete a ihneď sa stanú vašou srdcovou záležitosťou. Presne taká je Eurovea, ktorá vám učaruje svojou atmosférou, energiou a v neposlednom rade promenádou plnou zážitkov. Na jedinečnom mieste pri Dunaji nájdete reštaurácie, kaviarne a bary ponúkajúce prvotriednu gastronómiu, výborné drinky a jeden z najkrajších výhľadov v Bratislave. Promenáda je obľúbenou kulisou mnohých gastro zážitkov, miestom stretnutí alebo business rokovaní, a to aj vďaka pohodlnému parkovaniu či blízkej dostupnosti do centra mesta.

29.07.2022 00:00
eurovea, pr nepouzivat

Aké špeciality môžete toto leto ochutnať?

Stredomorie aj so štipkou orientu

Al Faro

Znamenité menu tvorené pizzou, cestovinami, rizotami či stredomorskými špecialitami vás prenesie do temperamentného Talianska. Reštauráciu s obľubou navštevujú viaceré celebrity a na ich jedlách si pochutnal aj prominentný pár Robert a Carmen Geissenovci. S radosťou vám preto povieme viac o ich letných špeciáloch. Stojí za nimi svetovo uznávaný kuchár Martin Záhumenský, ktorého jedlá hviezdili v slovenskom pavilóne na EXPO 2020 v Dubaji a vy ich počas tohto leta môžete ochutnať práve v Al Faro. Patrí medzi ne napríklad pečená kapusta s chrumkavou šalotkou, kalerábové carpaccio či tuniakový šalát „Nicoise“.

Brasserie La Marine

Ak ste ešte neochutnali jedlá francúzskej kuchyne, odporúčame vám to ihneď napraviť. V Brasserie La Marine vám naservírujú seafood tak, ako sa patrí, a na TOP úrovni. Svedčí o tom ocenenie Gurman Award, ktoré reštauráciu radí medzi tie najlepšie na celom Slovensku. Počas leta si môžete pochutnať na rokmi osvedčenej grilovanej chobotnici či mušliach svätého Jakuba, no v ponuke nechýbajú ani slávky na víne, kalamáre alebo pražma. Okrem toho vám naservírujú aj lahodné a výdatné raňajky. Bon Appétit!

Primi Eurovea

Čerstvé bylinky, ľahkosť citrusov a exotické vône orientálnych korenín v kombinácii so sezónnymi surovinami. Tým sa vyznačuje letné menu od brand šéfkuchára Davida Díaza, ktoré vám otvorí dvere do sveta orientu. Pre mediteránnu reštauráciu nie je tento typ spojenia bežnou záležitosťou, a preto sú tieto unikátne jedlá tou najlepšou pozvánkou. Na najväčšej terase v Bratislave zažijete dovolenkovú atmosféru prímorského letoviska v kombinácii s očarujúcimi výhľadmi na Dunaj. Ochutnajte tie najvyberanejšie stredomorské a talianske špeciality v Primi aj vy.

eurovea, pr nepouzivat

Obľúbená Ázia nemôže chýbať

wagamama

Sieť reštaurácií wagamama je celosvetovou senzáciou a ich jedinú reštauráciu v Bratislave, ba dokonca na celom Slovensku, nájdete práve u nás. Koncept inšpirovaný japonskými ramen barmi vám ponúka fantastické jedlá ázijskej kuchyne, výnimočné chute a tie najčerstvejšie suroviny. Objavte ich štyri letné novinky, ktoré potešia nielen vaše chuťové poháriky, ale aj celé telo či dušu. Či už sa rozhodnete pre Hiyashi bowl (aj vo vegánskej verzii!), Yakitori chicken, Fireckracker jackruit alebo zmrzlinové Mochi guličky, určite si so sebou odnesiete skvelý gastronomický zážitok.

eurovea, pr nepouzivat

Sajado

V prípade, že patríte do skupiny večne nerozhodných, máme pre vás tip. V ponuke Sajado nájdete obľúbené „All you can eat“ plné rôznych špecialít ázijskej kuchyne, vrátane toho najlepšieho sushi v meste, a vynechať nemôžete ani sladkú bodku v podobe jedinečnej čokoládovej fontány. Sajado kladie špeciálny dôraz aj na spojenie gastronomického a umeleckú zážitku. Kultovú gastronomickú destináciu totiž dopĺňajú rôzne výstavy, ktoré u nich môžete pravidelne nájsť.

Moderné i tradičné

Le Bar Bistro

Vedeli ste, že v ich ponuke nájdete cézar šalát, na ktorý chodí snáď každý Bratislavčan či Bratislavčanka? Áno, je to naozaj tak! Le Bar je skutočným moderným bistrom, kde si okrem tejto výnimočnej špeciality pochutnáte aj na lahodných raňajkách, skvelých jedlách a fantastických drinkoch či limonádach, ktoré vás dokonale schladia počas akéhokoľvek horúceho letného dňa i večera.

eurovea, pr nepouzivat

La Crema

Ráno v La Crema štartuje novou prémiovou kávou Cafe Reserva 100 % Arabica Platinum a chutnými raňajkami, deň pokračuje ľahkým obedom či dezertom a večer sa končí skvelým drinkom, a to všetko s nádherným výhľadom na Dunaj. V ich menu po novom nájdete aj chutné lievance či lahodný šalát s grilovaným kozím syrom. To pravé letné osvieženie zažijete vďaka bohatej ponuke limonád a fantastických drinkov, medzi ktoré pribudli jahodový Strawberry Screwdriver alebo farbou neodolateľný Butterfly Tea.

CLIQUE

Najnovším prírastkom na našej promenáde je CLIQUE Café & Bar, ktorý vás ihneď zaujme moderným interiérom, skvelou hudbou a dôrazom na detail. Ochutnajte ich luxusné špeciality, prémiovú kávu či nezabudnuteľné exotické drinky, ktoré budú (módnym) hitom tohto leta! Nové drink menu s názvom WORLD OF FASHION je inšpirované najväčšími ikonami sveta módy, ktoré sú odzrkadlené do 10 jedinečných koktailov. K nim vám v CLIQUE, samozrejme, naservírujú lahodné jedlá v podobe grilovaného mäsa, chobotnice či obľúbeného burgra.

Kolkovna

Na tradičnejšiu nôtu vám zahrá reštaurácia Kolkovna Eurovea, kde nájdete menu pre každého správneho milovníka piva a tradičných domácich jedál. Každý všedný deň u nich nájdete čerstvé denné menu, no za gastronomickými špecialitami ako pečená kačica, husacie stehno, bravčová panenka či k pivu obľúbené krídelká sa budete len tak zalizovať. Na svoje si prídu aj vegetariáni, pre ktorých má Kolkovna Eurovea v ponuke šťavnatého lososa či nenahraditeľnú klasiku – špagety Aglio Olio.

kolkovna, pr

Café café Cremeria Milano

Napriek tomu, že nejde o reštauráciu, vám ako bonus predstavíme špecialitu tejto talianskej kaviarne. Všetci správni kávičkári tento podnik už dobre poznajú, no vedeli ste aj to, že gelato v ich ponuke je výhradne „home made“? Ak ste doteraz túto domácu zmrzlinu neochutnali, pozývame vás do Café café Cremeria Milano!

Letný výber špecialít je v reštauráciách a kaviarňach na promenáde Eurovea naozaj obrovský, čo poviete? Príďte zažiť jedinečný gastronomický zážitok aj vy.

eurovea, pr nepouzivat
chyba