Vyberte sa v lete do regiónu Belianskych Tatier, Spiša a Pienin

Pri hľadaní optimálneho miesta pre vašu tohtoročnú dovolenku určite pouvažujte nad regiónom Oblastnej organizácie cestovného ruchu Tatry–Spiš–Pieniny, ktorá má pôsobnosť od Spišského hradu a mesta Levoče až po severnú hranicu s Poľskom na rieke Dunajec, okolo Belianskych Tatier a Levočských vrchov až k Pieninám.

10.06.2022 00:00
OOCR, pr, nepouzivat Foto:

V regióne nájdete ideálne prepojenie medzi kultúrnymi a športovými zážitkami. Letné obdobie je plné tradičných folklórnych festivalov. Už 17. júna sa začína v Červenom Kláštore 45. ročník festivalu Zamagurské folklórne slávnosti. Bohatý festivalový program, ktorý trvá do 19. júna si môžete spojiť s návštevou múzea, kde žil lietajúci mních Cyprián, alebo so splavom na pltiach, či raftoch po rieke Dunajec. Turistika na Tri koruny je zážitkom kvôli nádhernému výhľadu na Pieniny a kaňon Dunajca.

Foto: Archív OOCR Tatry-Spiš-Pieniny
OOCR, pr, nepouzivat

Spišské folklórne slávnosti sa budú konať 25.-26. júna v Spišskom Podhradí. V poradí už 48. ročník prinesie fanúšikom folklóru dobrú zábavu a veselú náladu. Túžba po histórii vás zavedie na blízky Spišský hrad, do kostolíka v neďalekej Žehre, či do Katedrály sv. Martina v Spišskej Kapitule, alebo do mesta UNESCO-Levoče. Chcete zaujímavú turistickú prechádzku? Nech sa páči na Dreveník, kde si svoje zručnosti trénujú skúsení aj začínajúci lezci.

Foto: Archív OOCR Tatry-Spiš-Pieniny
OOCR, pr, nepouzivat

Festival Európske ľudové remeslo – EĽRO v Kežmarku patrí v regióne medzi najnavštevova­nejšie. Jubilejný 30. ročník ( 8.-10. júla 2022) bude nabitý programom pre deti, mládež aj dospelých. Okrem prezentácie remeselných zručností a ľudovej tradičnej kultúry ponúknu organizátori aj vystúpenia obľúbených súčasných umelcov a hudobných skupín. Návštevu mesta môžete spojiť s prehliadkou historických pamiatok v Kežmarku, Spišskej Belej, Strážkach, alebo sa okúpať v termálnej vode vo Vrbove. A kde nájdete najviac atrakcií pre deti? V celoročne otvorenom rodinnom stredisku Bachledka Ski&Sun v Ždiari, kam vedie cyklistický chodník spájajúci Vrbov, Kežmarok, Spišskú Belú aj Ždiar. V Kráľovstve lesa nájdu deti plnohodnotné športové vyžitie spojené s poznávaním prírody. A tí najodvážnejší sa vyberú na vyhliadkovú vežu Chodníka korunami stromov!

Foto: Archív OOCR Tatry-Spiš-Pieniny
OOCR, pr, nepouzivat

Ďalšie festivaly, podujatia, či ponuky a tipy na výlety nájdete www.tatryspispieniny.sk

LOGO OOCR, pr, nepouzivat
chyba