Užite si tie najkrajšie časti Slovenska s partnerom či celou rodinou

Slovensko je nádherná krajina, ktorá nám poskytuje veľa možností vyžitia sa. Toto sú tie najkrajšie miesta na romantický výlet či výlet s rodinou.

28.02.2022 00:00
union, pr nepouzivat

Chceli by ste si užiť romantický výlet s vašou polovičkou alebo zobrať vašu rodinu na poriadny rodinný výlet? Potom nemusíte cestovať ďaleko, aj naše malebné Slovensko ponúka veľa možností. Na svoje si príde každá skupina obyvateľstva. Tá, čo má rada hory a dobrodružstvo,aj tá, ktorá preferuje oddych a pokojné miesta, ale na svoje si prídu aj tí, ktorí milujú históriu a historické miesta. Prezradíme vám hneď niekoľko miest, kde dovolenku na Slovensku zažiť, tak aby bola pre vás nezabudnuteľná.

Aby ste si výlet užili dosýta, nezabudnite na cestovné poistenie. Napriek tomu, že neprekračujete hranice krajiny, by ste mali nad touto službou uvažovať. Cestovné poistenie online zriadíte len za pár minút a ste intenzívne chránení na celom území Slovenska. Bude vám poskytnutá náhrada pri strate alebo krádeži batožiny, v prípade, že nemôžete na pobyt nastúpiť, služba cestovné poistenie na Slovensku vám pokryje storno poplatky. Taktiež táto služba poskytuje výhody ako odškodnenie za trvalé následky úrazu alebo ak ste horský dobrodruh pripoistenie na hory vás chráni pri náhrade nákladov na Horskú záchrannú službu.

union, pr nepouzivat

Romantika na Slovensku

Pokiaľ ste sa rozhodli s vašim partnerom či partnerkou vycestovať za romantikou, máte neskutočne veľa možností. Napriek tomu, že nemáme more, máme iné výhody. Jednou z nich sú termálne pramene, ktoré sú u nás voľne prístupné. Zoberte vášho partnera do prírodne dostupných termálnych prameňov, je to dokonalý oddych a relax. Medzi takto dostupné pramene patrí Liptovský kráter v Liptovskom Jáne, Travertínové jazierko pri Rojkove, termálny prameň pri Chorvátskom Grobe a podobne.

V prípade, že termálne pramene vám nie sú blízke, slovenské mestečká ako Trenčín, Trnava, Košice alebo Banská Štiavnica, kde nájdete aj Banku lásky, sú na romantiku ako stvorené. Svoje čaro majú aj slovenské vinice v okolí Modry či Pezinku. Veríme, že váš partner by nepohrdol ani romantickou prechádzkou po Slovenskom raji alebo po krásnej tatranskej prírode.

Romantických miest je na našom území naozaj veľa, stačí si určite vaše preferencie a už sa len vydať na cestu. Niektoré páry si pod romantikou predstavujú poriadne dobrodružstvo, ktoré môžete zažiť na horách počas poriadnej lyžovačky alebo turistiky. Slovenské ferraty ako je Skalka alebo Martin, poskytujú naozaj nezabudnuteľné výhľady a dobrodružstvo.

union, pr nepouzivat

Rodinná dovolenka na Slovensku

Najkrajšie na tej našej krajine je, že všetky miesta, ktoré sme spomenuli ako vhodné na romantiku, sa dajú použiť aj na poriadny rodinný výlet. Vďaka tomu môžete zažiť dobrodružstvo s celou rodinou a zároveň aj romantické chvíľky s vaším partnerom či partnerkou.

Ak ste ten dobrodružnejší typ a milujete i s celou rodinou turistiku, stále sa môžete vybrať na lezenie po slovenských ferratách. Stačí si len podľa veku vašich detí vybrať ľahšiu náročnosť trate. Vďaka termálnym prameňom máme na Slovensku hneď niekoľko aquaparkov, kde si rodičia vychutnajú zaslúžený oddych a deti sa vybláznia na poriadnych tobogánoch.

V prípade, že túžite po kľudnejšej dovolenke, na celom území Slovenska nájdete výnimočné miesta, kultúrne pamiatky, historické hrady a zámky, ZOO či farmárske ranče. Všetky tieto miesta poskytujú veľký zážitok, na ktorí určite len tak nezabudnete.

Cestovanie po Slovensku vie byť naozaj veľkým zážitkom. Nezabúdajte však na svoju bezpečnosť. Chráňte svoje zdravie a majetok kvalitným poistením. Online poistenie si zaobstaráte už za niekoľko minút pomocou pár klikov. S poistením si na vašej ceste môžete byť tak istejší a v prípade akejkoľvek nepríjemnej situácie ako je strata batožiny či vážny úraz, máte za sebou niekoho, kto vám s danou situáciou pomôže.

chyba