Wellness pod stredovekými klenbami aj pivné kúpele. Nechajte sa rozmaznávať u susedov v Česku

Dovolenky sú za nami, pracovné povinnosti v plnom prúde a znovu by bolo treba doplniť energiu. Inšpirujte sa našimi tipmi na unikátne wellness pobyty v Českej republike, kde sa zážitkové luxury wellness tešia veľkej obľube. Dnes vás zavedieme do dvoch regiónov – Vysočina a Praha.

12.10.2021 00:00
Chateau Heralec, PR, nepouzivat Foto:

Resort Svatá Kateřina – doprajte si ajurvédsku starostlivosť

Vašej pozornosti by nemal uniknúť Resort Svatá Kateřina, ktorý sa špecializuje najmä na ajurvédske, jogové a zážitkové wellness pobyty. Ajurvédski lekári, terapeuti a maséri vám v srdci Vysočiny dokážu opäť navrátiť vitalitu a podporiť zdravie. Relaxácia a liečebné terapie sa odohrávajú v ajurvédskom pavilóne, ktorý v roku 2020 dostal Českú cenu za architektúru. Pre hlbokú ozdravnú meditáciu a rozjímanie sa tu nachádza aj Kamenný kruh Druidov, ktorý je novodobou replikou megalitickej stavby. Postavený bol v roku 2014 a ide o najväčší kromlech v Českej republike. V areáli rezortu tiež vyviera blahodarný prameň svätej Kataríny.

Foto: archív Resortu sv. Kateřina
Resort Svata Katerina, PR, nepouzivat

Chateau Herálec – relax pod historickými zámockými klenbami

Jedno zaujímavé prvenstvo patrí päťhviezdičkovému zámockému hotelu Chateau Herálec, ktorý ako prvý hotel v Českej republike získal licenciu na prevádzkovanie Spa L'OCCITANE. Originálne wellness plné prírodnej kozmetiky a atmosféry rozkvitnutého francúzskeho Provence ponúka viac ako inšpiratívny výber procedúr a služieb. Saunový svet, privátny plavecký bazén pod pôvodnými stredovekými klenbami, vírivú vaňu v zámockej veži, nádhernú oázu pokoja v silencáriu a mnohé ďalšie. Vďaka svojej skvelej polohe, v obklopení nádhernou vysočinskou prírodou, ponúka okolie zámockého hotela Chateau Herálec veľa príležitostí na športovanie a aktívny odpočinok.

Chateau Herálec
Chateau Heralec Silencarium, PR, nepouzivat Chateau Herálec

Aquapalace Praha s prvým peelingovým barom v Česku

Ak sa vyberiete smer Praha, nevynechajte Aquapalace Praha, ktorý je najväčším stredoeurópskym aquaparkom. Okrem unikátneho Vodného sveta s rozlohou 9 150 m2 si tu môžete vychutnať rozmaznávanie v luxusnom SPA & Wellness centre. Romantiku a odpočinok poskytuje plne vybavené súkromné Spa s vírivkou a saunou. Alebo sa vyberte na exotickú celotelovú procedúru do tureckých kúpeľov Hammam s parným kúpeľom, vyhrievaným mramorovým stolom a peelingom. Mimochodom, vedeli ste, že Aquapalace Praha otvoril prvý peelingový bar v Česku? Na výber v ňom máte rôzne oleje, bylinky a ďalšie ingrediencie, vďaka čomu si môžete nakombinovať peeling presne podľa svojich preferencií. Okrem toho sú v ponuke aj rôzne relaxačné masáže, kozmetika, manikúra, lymfodrenáž a ďalšie procedúry.

Aquapalace Praha
WELLNESS Aquapalace Praha, PR, nepouzivat Aquapalace Praha

Pivné kúpele Bernard Praha – vychutnajte si unikátnu kúpeľnú terapiu

Čo by ste povedali na liečivý a relaxačný kúpeľ s pivnými extraktmi spojený s neobmedzenou konzumáciou piva? Pivné kúpele patria k jednému z najobľúbenejších druhov kúpeľov už od stredoveku. Ide o veľmi starú a unikátnu kúpeľnú terapiu, kde sú využívané len prírodné suroviny vo forme chmeľu, sladu a ďalších prírodných látok, ktoré sa používajú pri výrobe piva a formou kúpeľov pôsobia blahodarne na celé telo. Takýto relax môžete zažiť v pivných kúpeľoch Bernard Praha. Relaxačné procedúry sú tu rozdelené do niekoľkých častí, z ktorých prvou je kúpeľ v pivnom kúpeli v originálnej veľkej vani určenej pre 2 osoby, spojenej s neobmedzenou konzumáciou piva. Druhá časť je relaxačná – odpočinok na vyhrievanom lôžku. Práve táto kombinácia dodá energiu a zdravie celému vášmu telu.

Foto: CzechTourism
Pivne lazne, PR, nepouzivat

Ďalšie krásne miesta, v ktorých môžete zakúsiť špičkový wellness nájdete na www.kudyznudy.cz

chyba