Na Bratislavu 1 deň nestačí

Ak plánujete výlet do hlavného mesta, nevynechajte tieto pamiatky a atrakcie. Pri ich spoznávaní natrafíte aj na aktivity, ktoré sa oplatí vyskúšať a zažiť.

20.09.2021 00:00
Bratislava Tourist Board, PR, nepouzivat Foto:

Možno namietnete, že na Bratislavskom hrade ste už predsa boli. Ale prešli ste všetky jeho priestory? Pred 210 rokmi hrad vyhorel pre neopatrnosť cisárskej armády, ktorá tu mala kasárne. Požiar napáchal obrovské škody a či sa mu darí navracať bývalú podobu sa ľahko presvedčíte na vlastné oči. V susedstve hradu sa nachádza Dóm sv. Martina, bývalý korunovačný chrám. Pripomienkou slávnych čias je pozlátená replika korunovačnej koruny osadená na vrchole katedrálnej veže vo výške 85 metrov a vážiaca 150 kg. V srdci Starého mesta sa zastavte pri Starej radnici a pri Primaciálnom paláci, v okolí týchto pamiatok si v niektorom z podnikov doprajte kávu a koláčik, či už typickú štrúdľu alebo bratislavské rožky s makom a orechmi!

Od "ufa“ až po Devín

Foto: Bratislava Tourist Board
devin, PR, nepouzivat

Ak sa vyberiete centrom smerom k Michalskej bráne, dostanete sa ku Grassalkovichovmu palácu, jeho záhrada patrí k najkrajším mestským parkom. Ak sa rozhodnete presunúť k Dunaju, zamierte k rieke popri Modrom kostolíku, ktorého skutočný názov je Kostol sv. Alžbety. Na petržalskú stranu môžete prejsť po Starom moste rovno do Sadu Janka Kráľa. Blízko je vyhliadka vo výške 95 metrov na Moste SNP, ktorú nik nevolá inak ako "Ufo“ a v ponuke tu majú aj adrenalínový zážitok Skywalk – možnosť prejsť sa po obvode ufa. Milovníkov umenia iste priláka Galéria moderného umenia Danubiana. Nájdete ju v blízkosti mestskej časti Čunovo na polostrove na Dunaji, je špecifická modernou architektúrou budovy ako aj atraktívnymi výstavami. Pokiaľ je história vašou srdcovkou, tak bratislavský výlet ukončite na Devíne a s miestnou špecialitou "ríbezlákom“. Viac cestovateľských inšpirácií ponúka www.slovakia.travel.

Foto: SLOVAKIA TRAVEL
BA.danubiana, PR, nepouzivat
slovakia travel, PR, nepoužívať
chyba