Zážitky ukryté v korunách stromov

Chodník korunami stromov nájdete v srdci Pieninského národného parku. Užijete si tu výhľad na Belianske Tatry či Zamagurie, ale aj kopec zábavy.

06.09.2021 00:00
chodnik, pr nepouzivat Foto:

Bachledova dolina má svoje čaro v každom ročnom období. Vzhľadom na záver leta a príchod jesene je to však jasná voľba pre rodiny s deťmi. Príjemné počasie totiž praje všetkým zážitkom, ktoré tento kút Slovenska ponúka. Na chodník korunami stromov v sa môžete pohodlne dopraviť lanovkou, ale dostanete sa k nemu aj cestou okolo Jezerského jazera, ktorá je dlhá 4 km, takže jej zdolanie si vyžaduje istú kondíciu. Samotný chodník má dĺžku 1,2 km a je plný zábavných, ale aj poznávacích zastávok a navyše je bezbariérový! Na konci chodníka bude pre deti určite odmenou možnosť šmyknúť sa z 32 metrov vysokej vyhliadkovej veže na tobogáne a poloziť si na pochôdznej sieti v strede panoramatickej terasy. A azda každý ocení samotný výhľad, vďaka ktorému budete mať ako na dlani štíty Belianskych Tatier, unikátnu scenériu Pienin i malebné Zamagurie.

Objavte aj Kráľovstvo lesa

V blízkosti chodníka v Bachledovej doline nedávno vyrástlo Kráľovstvo lesa, dobrodružné lesné detské ihrisko pre celú rodinu, ktoré bude otvorené do októbra, potom zase až od mája. 24 atrakcií od výmyslu sveta uspokojí aj najnáročnejšie detváky, ktoré sa vybláznia na kĺzačkách, lanových dráhach či mega trampolíne. A hoci na hry by sme nemali byť nikdy príliš dospelí, pokojnejšie chvíle sa na Bachledke dajú zažiť na ďalšej miestnej novinke – na e-bikoch, ktoré sa dajú zapožičať pri nástupnej stanici kabínovej lanovky. Viac cestovateľských inšpirácií ponúka www.slovakia.travel.

slovakia travel, PR, nepoužívať
chyba