Jeden deň na Bratislavu nestačí! Vychutnajte si letných 72 hodín v hlavnom meste

72 hodín je práve toľko času, koľko potrebujete na objavenie toho najlepšieho z Bratislavy. Či už ste milovník jedla, alebo histórie, prinášame vám tie najlepšie tipy, ako stráviť 3 dni v Bratislave.

02.08.2021 00:00
bocr1, PR, nepoužívať

Zažite deň ako kráľ

Bratislava je nadčasová aj tradičná, je dejiskom kultúry a umenia, no zároveň plná histórie. Je modernou metropolou a zároveň bývalým mestom korunovácií. Korunovačné dni uhorských panovníkov v stredoveku preslávili Bratislavu a v súčasnosti ich ako veľkolepé kultúrne podujatie môžete zažiť každý rok. Súčasťou je aj korunovačný sprievod, do ktorého sa môžu zapojiť aj okoloidúci Bratislavčania a turisti. Výnimočnosť korunovácií dodnes pripomína korunovačná cesta a pozlátená koruna na veži Dómu sv. Martina s úctyhodnou hmotnosťou 160 kg.

bocr slavnosti, PR, nepoužívať
bocr2 slavnosti, PR, nepoužívať

Bratislavské korunovačné dni sa tento rok budú konať od piatka 13. augusta do nedele. V piatok sa môžete zúčastniť prehliadok na tému korunovácií, v sobotu korunovačného sprievodu z Bratislavského hradu na Hlavné námestie a rytierskeho turnaja na Tyršovom nábreží a v nedeľu omše s koncertom v Dóme sv. Martina. Podrobný program nájdete na www.visitbratislava.com/sk.

bocr1 slavnosti, PR, nepoužívať

Deň so zážitkami pri Dunaji

Piesková pláž v centre Bratislavy na brehu Dunaja? Áno, aj to je skutočnosťou na Tyršovom nábreží v blízkosti Sadu Janka Kráľa. Tyršák pláž prináša do mesta spojenie zábavy a oddychu – pod jednou strechou tu nájdete bohatý kultúrny program, gastro špeciality, plážový volejbal či Wi-Fi zadarmo. Západ slnka si tak môžete užiť v pohodlí piesočnej pláže, plynúceho Dunaja a s osviežujúcim nápojom v ruke.

odkaz
bocr, pr nepouzivat

Naplánujte si výlet podľa vlastných preferencií na 72hodinovemes­to.sk

bocr, pr nepouzivat
bocr, pr nepouzivat

Ohromujúci a jedinečný výhľad na celú Bratislavu v plnej rýchlosti – to na vás čaká na palube rýchlostného člna. Vďaka tomuto exkluzívnemu zážitku uvidíte nábrežie či Hrad z úplne novej perspektívy a majestátny Devín budete mať ako na dlani. Večerná Bratislava či rozlúčka so slobodou v rýchločlne? Aj to je možné vďaka pestrej ponuke rôznych prehliadok.

bocr, pr nepouzivat

Deň so skvelým jedlom

Kochajte sa, nasávajte vône, „kávičkujte“ a ochutnávajte dobroty. V Bratislave nájdete reštaurácie ponúkajúce jedlá svetovej kuchyne, útulné kaviarne s dobrou kávou či hipsterské bistrá. Novým hitom sú aj mnohé streefood prevádzky, ako aj festival pouličného jedla Street Food Park, ktorý sa koná niekoľkokrát do roka.

bocr2, PR, nepoužívať
bocr3, PR, nepoužívať

V duchu tradícií prešporskej kuchyne nájdete hneď na viacerých miestach Bratislavy prestížne reštaurácie Savoy, Zylinder či Korzo. V Bratislave je aj viacero reštaurácií, v ktorých sa gastronomický zážitok snúbi s unikátnymi výhľadmi. Vo výške 85 metrov nad hladinou Dunaja sa na Moste SNP nachádza reštaurácia UFO špecializovaná na stredomorskú a ázijskú kuchyňu. Priamo od stola máte mesto ako na dlani, kde si užijete pohľad na historické budovy v objatí Dunaja a moderné výškové stavby.

bocr4, PR, nepoužívať
bocr5, PR, nepoužívať

Bratislava CARD City & Region

Užite si Bratislavu naplno spolu s oficiálnou turistickou kartou Bratislava CARD City & Region, ktorá vám za výhodnú cenu umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.

bocr6, PR, nepoužívať
Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky
bocr, bratislava, nepouzivat
chyba