Relax pod holým nebom v Trenčianskom kraji

Neoddeliteľnou súčasťou príjemných letných mesiacov, dovoleniek, poznávacích výletov je aj kúpanie, vodné športy a opaľovanie. Okrem mnohých kúpalísk, wellness centier a kúpeľov sú dostupné pre širokú verejnosť viaceré vodné plochy, ktoré zaujmú príjemným prostredím a potešia celú rodinu.

21.08.2020 00:00
trenčín region, PR článok, nepoužívať Foto:
Vodná nádrž Nosice

K obľúbeným rekreačným destináciám patrí vodná nádrž Nitrianske Rudno, ktorá sa nachádza blízko Bojníc. Veľkým zážitkom bude nielen kemping a plážový dojem, ale aj vyskúšanie si viacerých vodných športov či zapojenie sa do netradičných súťaží na vodnej hladine. Okrem klasického surfovania, jachtingu a kúpania návštevníka ohúri viacero noviniek, z ktorých sa bude tešiť celá rodina. Dokonalý balans a pádlovanie v stoji si môžete vyskúšať vďaka zážitkovému paddleboardu. Ak chcete vidieť nemý úžas v tvárach detí, stačí ich zavrieť do zorbingových gúľ, vďaka ktorým budú vedieť chodiť po vodnej hladine. Obľúbenou atrakciou je aj vodná trampolína so šmykľavkou a katapultom. Pre vášnivých turistov je možnosť zdolať vrch Rokoš, ktorý sa nachádza v blízkosti a návštevu Košútovej jaskyne.

Zelená voda Foto: Katarina Chalupkova
trenčín region, PR článok, nepoužívať Zelená voda

Výborným miestom pre načerpanie nových letných zážitkov je Zelená Voda pri Novom Meste nad Váhom, ktorá je vyhľadávaným oddychovým miestom ľudí z celého Slovenska. Plážovisko ponúka nielen dokonalý dovolenkový pocit, ale aj kvalitnú vodu, ktorá dosahuje teplotu príjemných 24–25 stupňov celzia. Okrem relaxácie pri vode si turisti môžu užiť prechádzky a cyklotúry po okolí či venovať sa športovým a voľnočasovým aktivitám. K obľúbeným návštevným miestam v okolí patria dominantné a históriou opradené hrady Beckov a Čachtice či malebný kostolík v Haluziciach.

Nitrianske Rudno Foto: PR servis
trenčín region, PR článok, nepoužívať Nitrianske Rudno

Ak ste zatúžili po unikátnom výlete, odporúčame navštíviť vodné dielo Nosice – Priehrada Mládeže, ktoré bolo postavené v 50. rokoch minulého storočia. Miesto je významnou oddychovou a rekreačnou zónou pre športovcov i rybárov. Svoju oázu pokoja tú nájdu všetci, ktorí si majú chuť zaplávať, vyskúšať surfovanie a člnkovanie či len oddýchnuť pri vode v slnečnom počasí.

Súkromie, romantika, tyrkysová voda, príjemné ticho – tento opis prislúcha vodnej nádrži Stará Myjava, ktorá sa nachádza v malebnom prostredí Myjavskej pahorkatiny, uprostred známych Myjavských kopaníc. Nádrž je súčasťou malého a pomerne pokojného rekreačného areálu. Okrem kúpania sa tu možno venovať i vodným športom ako je napríklad člnkovanie. V blízkosti nádrže sa nachádzajú ihriská na plážový volejbal a na svoje si prídu aj rybári.

Brodzany Foto: Stanislav Hladky
trenčín region, PR článok, nepoužívať Brodzany

TIP pre náročnejších

Relax sa neraz spája s hýčkaním a možnosťou využiť wellness. Nechajte sa rozmaznať a spoznajte Termály Malé Bielice, ktoré spĺňajú požiadavky aj tých najnáročnejších. Spojenie relaxačného wellnessu, aquaparku, kvalitnej reštaurácie a ubytovania na úrovni poteší každého návštevníka. Ak vás omrzí sedenie na lehátku a zatúžite spoznávať okolitú históriu, len vo vzdialenosti 4 km sa nachádza známy kaštieľ v Brodzanoch, ktorý bol pôvodne postavený v roku 1377. V kaštieli sa od roku 1979 nachádza Slovanské múzeum A. S. Puškina. Súčasťou pamiatkového areálu je aj rozsiahly anglický park s vodnými kaskádami potoka Geradza.

Dubnik Foto: Denis Herak
trenčín region, PR článok, nepoužívať Dubnik
logo Slovakia travel SK
chyba