Zažite krajinu slnka a ruží

Ideálna letná dovolenka v Bulharsku s CK Solvex na čiernomorskom pobreží

24.06.2019 09:47
albena, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:
Albena patrí k najlepším dovolenkovým rezortom v Bulharsku. Vyznačuje sa širokými plážami s jemným pieskom, nádhernou okolitou prírodou plnou zelene a v neposlednom rade špičkovým areálom so službami a mimoriadne luxusnými i štandardne vybavenými hotelmi.

Prímorská dovolenka v Bulharsku môže mať množstvo prívlastkov: príjemná, vynikajúca, čarovná, nádherná, či nezabudnuteľná, rovnako však môže byť aj lacnejšia ako iné, no kvalitatívne porovnateľné destinácie.

Práve výhodné ceny sú dôvodom, pre ktorý k čiernomorskému pobrežiu každoročne cestuje čoraz viac obyvateľov Slovenska. Novopostavené alebo zrekonštruované hotely, vybudovaná infraštruktúra a spomenuté ceny, ktoré sú porovnateľné s tými na Slovensku. To všetko robí z Bulharska vyhľadávaný cieľ dovolenkárov.

Video

Slovanská mentalita

Ďalším nezanedbateľným faktorom je Slovákom blízky a zrozumiteľný jazyk, slovanská mentalita a u mnohých pozitívne spomienky z minulosti, keď bolo Bulharsko vyhľadávanýnm cieľom našich dovolenkárov.

Krajina slnka a ruží, ako sa zvykne Bulharsko nazývať, ponúka prekrásnu prírodu, dlhodobo príjemné slnečné počasie, pieskové pláže a vzrušujúce vlny. Pobrežie Bulharska má približne rovnakú dĺžku, aká je vzdialenosť z Bratislavy do Tatier.

Táto balkánska krajina je doslova posiata menšími či aj niekoľko kilometrov dlhými plážami. Tie sa vyznačujú mimoriadne kvalitným pieskom a mnohé z nich sú unikátne polohou, okolím, typom piesku, spôsobom vchádzania do mora, športovým, kultúrnym či gastronomickým zázemím.

Svetový štandard i domáca atmosféra

More v Bulharsku ponúka vlny ideálne na zábavu i plávanie pre celú rodinu, pričom vás vo vode neohrozujú nebezpečné morské živočíchy a rastliny. Výhodou je aj jemná slanosť vody, takže po plávaní nesvrbí celé telo a nepália oči.

Navyše, väčšina bulharských letovísk sa pýši ocenením Európskeho spoločenstva Modrá vlajka, ktoré sa udeľuje za čistotu prírody.

Letoviská možno rozdeliť do dvoch skupín, veľké strediská svetového štandardu – Albena, Zlaté piesky, Slnečné pobrežie a prímorské mestečká, ponúkajúce domácu atmosféru s možnosťou zoznámiť sa so životným štýlom Bulharov – Baľčik, Obzor, Pomorie, Kiten, Nesebar, Sozopol.

Starobylé bulharské mestečko Nesebar je jedným... Foto: Pavel Kapusta
nesebar, PR článok, reklama, nepoužívať Starobylé bulharské mestečko Nesebar je jedným z turistických magnetov krajiny.

Skvelé vína, vôňa ruží

Okrem mora a pláží turistov lákajú aj fakultatívne výlety súvisiace s bulharskou kultúrou. Obľúbené sú návštevy typickej bulharskej dediny, kde možno vidieť typické ľudové zvyky či remeslá.

Návštevníci oceňujú aj tradičnú bulharskú kuchyňu, pre ktorú je charakteristické veľké množstvo zeleniny, jahňacina alebo bravčové mäso. Jej súčasťou sú aj výborné domáce nápoje. Napríklad rakija, tvrdý alkohol, ktorým sa zapíja pre túto oblasť typický šopský šalát, alebo skvelé bulharské vína – biele i červené.

Krajina je rovnako známa aj rozľahým údolím ruží pri meste Kaznalak, kde sa pestujú najrozmanitejšie druhy tejto kvetiny. Z lupeňov ruží sa získava ružový olej, ktorý je najpoužívanejšou esenciou na výrobu tamojších parfumov.

Solvex – špecialista na Bulharsko

Sezóna sa na bulharskom pobreží začína začiatkom mája a končí v októbri, pričom sa vyznačuje veľkým počtom nádherných slnečných dní.

Cestovná kancelária Solvex už dlhé roky sprostredkúva našim dovolenkárom pokoj a romantiku, ktorá vyžaruje z hladiny Čierneho mora, pláží, prekrásnej okolitej prírody plnej sviežej zelene a neodolateľného morského vzduchu.

Solvexu právom patrí označenie špecialista na Bulharsko – na bulharské pobrežie práve jej prostredníctvom každý rok cestuje za rekreáciou najviac Slovákov. Zabezpečuje pohodlnú a rýchlu prepravu klientov letecky z Bratislavy, Košíc, Sliača a Popradu do Varny a Burgasu.

Cestovka klientom zabezpečí bezproblémovú dopravu z letiska do cieľovej destinácie, zabezpečuje kompletný dovolenkový servis a vie účinne na mieste flexibilne asistovať pri riešení prípadných problémov, s ktorými sa môžu hostia stretnúť. Nepochybne aj vďaka dlhoročným výborným službám Solvexu patrí Bulharsko k najobľúbenejším dovolenkovým cieľom našincov.

Bulharsko je ideálna destinácia na letnú... Foto: Pavel Kapusta
rodina, PR článok, reklama, nepoužívať Bulharsko je ideálna destinácia na letnú rodinnú dovolenku.
chyba