Objavte krajinu slnka

Fascinujúce prírodné zážitky, prepychové zámky a romantické dedinky - v Burgenlande je stále veľa čo objavovať, často aj zo sedla bicykla. Je jedno, či sa rozhodnete pre popoludňajšiu túru, podniknete výlet počas víkendu alebo si naplánujete dovolenkovú trasu: Krajina slnka stále ponúka vhodný program na načerpanie energie.

20.06.2018 08:00
NTG Sommer 091 by steve haider 2014 Foto:

Výlet do burgenlandskej prírody môžeme vďaka miernej panónskej klíme odporučiť v každom ročnom období. Predovšetkým Národný park Neusiedlersee – Seewinkel s rozlohou 300 km² ponúka veľa zážitkov. V tomto regióne, zapísanom na Zoznam prírodného dedičstva UNESCO, našlo svoj domov viac ako 300 druhov vtákov a môžete ho spoznať počas vzrušujúcej exkurzie v Centre Národného parku v Illmitzi. Pekné prechádzky sú v ďalších šiestich burgenlandských prírodných parkoch.

c Burgenland Tourismus Croce Wir
Bgld Teil1 0264 c Burgenland Tourismus Croce Wir c Burgenland Tourismus Croce Wir

V kanoe a na drezíne

Počas jazdy na drezine sa môžete dokonale zoznámiť s nádhernou slnečnou krajinou stredný Burgenland. Neziderské jazero si vás podmaní počas plavby na výletnej lodi a pôvabné zátoky riek Raab a Lafnitz zdoláte jazdou v kanoe. Fantastický pohľad na krajinu ponúka bezbariérová cesta v korunách stromov v dedinke Althodis. Podmanivá krajina skrýva aj krásne hrady a zámky, ktoré sa oplatí navštíviť. Napríklad zámok Halbturn, jednu z najdôležitejších stavieb krajiny, alebo hrad Forchtenstein, ktorý ukrýva jedinečné poklady kniežacej rodiny Esterházyovcov. Nevynechajte ani rytiersky hrad Lockenhaus a hradnú ruinu Landsee. Skvostný barokový zámok Esterházy ponúka nielen pohľad na život kniežacieho dvora vtedajších dní, ale aj výstavy a koncerty.

c Sonnenland Mittelburgenland Rad
Feinschmecker 1 c Sonnenland Mittelburgenland Rad c Sonnenland Mittelburgenland Rad

Láka aj raj pre cyklistov

Všetky poklady krajiny možno pohodlne objavovať na bicykli. Cyklisti všetkých vekových kategórií nájdu v krajine slnka 2 500 km najlepšie vybavených cyklotrás a cyklociest – od pohodlných trás pre rodiny cez športové pretekárske trate až po razantné traily pre horské bicykle. Vybrané top cyklotrasy ako napr. Paradiesroute v južnom Burgenlande alebo obľúbená Neusiedler See-Radweg lákajú objavovať a spoznávať. V regióne Neziderského jazera sa o dokonalý zážitok z jazdy postará takmer 30 cyklotrás s dĺžkou 1000 km.

Eisenberg
Burg Forchtenstein
+6c  Burgenland Tourismus Peter Burgstaller
chyba