Poznávacie zájazdy sa tešia rastúcej popularite

Čoraz väčším trendom sa stávajú dovolenky, ktoré neprinášajú človeku len oddych spojený s ležaním na pláži a all inclusive.

09.01.2018 09:00
toskansko hlavna foto

Stále častejšie siahame po katalógoch cestovných kancelárií, ktoré ponúkajú poznávacie zájazdy.

Aj keď letné dovolenky si väčšina z nás spája s morom, pieskom a opaľovaním, zvýšený záujem je už niekoľko rokov aj o poznávacie zájazdy, ktoré ponúkajú dovolenkárom možnosť stráviť dovolenku aktívne. Uvidieť zaujímavé miesta, naučiť sa viac z histórie, ochutnať miestne špeciality. Jednoducho vychutnať si genius loci a to za asistencie akreditovaných sprievodcov, ktorí sú na daných miestach ako doma.

Najširšiu ponuku dnes nájdeme medzi zájazdami s autobusovou dopravou, kde medzi stálice patria zájazdy do Francúzska a Talianska. No nie je to len Rím a Paríž, ale aj malebné zákutia toskánskych miest, prístavy francúzskej riviéry či nekonečné levanduľové polia Provensálska.

koloseum
POLIA

Populárnymi sa stále viac stávajú „exotické“ krajiny Balkánu, Rumunsko, ale aj susedné krajiny – Poľsko a Maďarsko, kde sme pred pár rokmi zašli nanajvýš na nákupné trhy. Dnes ideme čoraz viac na juh a zároveň čoraz viac na sever. Od maďarskej vinárskej oblasti Villány, až po Baltské more.

Kedysi nekonečné a mnohokrát strastiplné cesty autobusmi sa stávajú vďaka novými luxusnými autobusmi stále príjemnejšími. Môžeme si dopredu vybrať najpohodlnejšie miesta v autobuse, či dokonca doobjednať ďalšie sedadlo navyše a mať tak opäť o niečo príjemnejší a komfortnejší pocit z jazdy. Z programov sa vytrácajú už aj tzv. nočné jazdy a radšej si priplatíme a doprajeme komfortný spánok v hoteli. Nie je preto nič nevšedné, že autobusom spoznávame Španielsko, Portugalsko či Severné a južné Írsko.

montserrat
lisabon 1 1
clifs

Ponuka a dopyt každým rokom rastie aj pri leteckých poznávacích zájazdoch a cestovné kancelárie sa snažia prinášať stále viac kvalitných programov. Najobľúbenejšími sú už niekoľko rokov zájazdy do Petrohradu, ktorý je možné navštíviť aj v kombinácii s inými mestami. Výhodou cestovania cez cestovnú kanceláriu je v neposlednom rade aj to, že klientov odbremení od zložitého zabezpečovania víz do Ruskej federácie.

petrohrad

A ak je reč o leteckých poznávacích zájazdoch, nemali by sme obísť ani Pyrenejský polostrov, ktorý sa oplatí navštíviť od jari do jesene. Katalánsko, Andalúzia alebo oblasť medzi Portom a Lisabonom sú regióny, kde sa spája dobré jedlo, víno a rozmanitá kultúra. A ak predsa patríte k tým, ktorí si radi doprajú aj leňošenie na pláži, môžete si vybrať z produktov spájajúcich poznávanie s pobytom pri mori.

tossa

Poznávacie zájazdy dnes na Slovensku organizuje viacero cestovných kancelárií, medzi jednu z najúspešnejších patrí aj cestovná kancelária Turancar, ktorá na trhu pôsobí už viac ako 25 rokov a každoročne prináša nové poznávacie zájazdy, prostredníctvom ktorých chce klientom predstaviť kus zaujímavého sveta s jedinečnými zážitkami.

chyba