Nový turistický portál slúži všetkým, pomáha podnikateľom

Trenčiansky kraj portálom trencinregion.sk spája prezentáciu turistických atrakcií s priestorom pre prezentáciu služieb v cestovnom ruchu.

08.11.2016 08:05
www.trencinregion.sk
zdroj: www.trencinregion.sk

Informácie postupne vytvárajú digitálnu mapu Trenčianskeho kraja, turistom poskytnú množstvo užitočných informácií a urýchlia rozhodovanie. Poskytovateľom služieb v cestovnom ruchu zasa ponúkajú bonus, možnosť vlastnej prezentácie.

zdroj: www.trencinregion.sk
02 www.trencinregion.sk zdroj: www.trencinregion.sk

„Najdôležitejším cieľom nášho portálu je informovať širokú verejnosť o turistickej ponuke Trenčianskeho kraja,“ pripomenul predseda Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región Juraj Gerlici a pokračoval: „Ide o tipy na výlet, poznávanie hradov, pamiatok a prírody. To sú aj pozvánky na podujatia spolu s uceleným kalendárom na celý rok. Pestrá a informačne nabitá ponuka z nášho kraja je na podnose, stačí si len vybrať.“

V porovnaní s inými organizáciami a webovými portálmi, ktoré informujú o turistickej ponuke, pridáva www.trencinregion.sk zaujímavú novinku. Je prvou slovenskou lastovičkou, ktorá „otvára“ web podnikateľom v oblasti cestovného ruchu. Priamo ich zapája do tvorby, kreovania a prezentácie ponuky na webe. „Sami si môžu vytvoriť profil a prezentovať informácie o svojom zariadení – ponuku služieb, novinky a podujatia. Vďaka tomu dostaneme priamo od nich najaktuálnejšie informácie a posúvame ich ďalej, verejnosti. Chceme sa priblížiť zahraničným portálom, ako airbnb, booking či tripadvisor,“ doplnila výkonná riaditeľka KOCR Trenčín región Eva Frývaldská.

zdroj: www.trencinregion.sk
03 www.trencinregion.sk zdroj: www.trencinregion.sk

Podľa jej slov je projekt príkladom prepojenia verejného so súkromným sektorom. Prezentáciu a komunikačné kampane, ktoré sú hradené z verejných zdrojov, z rozpočtu KOCR, dostanú totiž podnikatelia zdarma. „V tom je podstata zákona o podpore cestovného ruchu – spájať verejný a súkromný sektor. Spoločne sa podieľať nielen na propagácii destinácie, ale aj na tvorbe produktov, ktoré ju turisticky zatraktívnia,“ dodala Frývaldská. Portál je otvorený na registráciu všetkým poskytovateľom služieb v cestovnom ruchu. Stačí si vytvoriť profil na www.trencinregion.sk a systém začne automaticky ponúkať služby vhodným zákazníkom. Je dokázané, že správne zacielený obsah zvyšuje efekt až desaťnásobne.

chyba