Fascinujúce Neziderské jazero vás očarí svojím pôvabom

Niektorí radi blúdia pohľadom po vodnej ploche, iných tešia rozličné športové možnosti, ďalší sa radi stretávajú pri víne a pochúťkach regiónu.

19.04.2016 08:00
burgenland inzercia

Neziderské jazero má pre každého niečo a veľa podujatí sa odohráva priamo na jazere. Po jednej z najobľúbenejších oblastí strednej Európy sa premávajú jachtári a surferi. Počas svetového pohára Surf Wordcup v Podersdorfe tu prebieha 10 dní plážová párty špičky medzinárodnej windsurfingovej scény (29.4. – 8.5., www.surfworldcup.at).

burgenland inzercia

Zatiaľ čo „umierneným“ voľnočasovým kapitánom sľubujú zábavu člnky, vodné bicykle a elektrické člny, milovníkov vody všetkých vekových kategórií prilákajú mnohé vynikajúco vybavené plážové kúpaliská. A to už koncom jari, pretože tu začína kúpacia sezóna skôr ako inde. A od Bratislavy je vzdialené len asi 30 minút.

Národný park Neusiedler See – Seewinkel, srdce regiónu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO, je rajom pre milovníkov prírody. Počas vychádzok so sprievodcom objavíte fascinujúcu a vzácnu flóru a faunu a spoznáte mnohé z 300 druhov vtákov. Rozmanitú prírodu národného parku a

burgenland inzercia

Prírodného parku Neusiedler See – Leithagebirge stretnete aj na 122-kilometrovom cyklistickom chodníku Neusiedler See-Radweg a na veľa ďalších cyklochodníkoch regiónu.Novoot­vorený cyklistický chodník Festivalradweg s dĺžkou 65 km spája festivalové miesta Mörbisch a St. Margarethen s hlavným mestom spolkovej krajiny Eisenstadtom – Haydnovým mestom. V roku 2015 bol región okolo Neziderského jazera vybraný za top cyklistický región. Momentálne je jediným regiónom, ktorý patrí k top cyklistickým regiónom mimo Nemecka, vyznamenaným Nemeckým cyklistickým klubom ADFC. Odporúčame vám novú aplikáciu so zážitkovými trasami, ktorá obsahuje všetky informácie o cyklistických, turistických, jazdeckých a bežeckých trasách v Burgenlande. K jej užitočným funkciám patria okrem iného aj mapy (s možnosťou priblíženia až 1:25000), návrhy trás, kompas a sledovanie trás.
Info: apps.burgenlan­d.info

Fotokredit:
© Burgenland Tourismus/Peter Burgstaller
© NTG/steve.hai­der.com

odkaz
Logo BGL 4C SLK Kopie
chyba