Jesenné prázdniny s netradičnými zážitkami

„Úžasné prostredie, kde si naozaj oddýchnete, či už máte radi turistiku, prechádzky v prírode, radi navštevujete kultúrne podujatia alebo len tak leňošíte pri horiacom krbe. Bez každodenných povinností sa venujete svojim najbližším a užívate si prekrásne okolie,“ takto hodnotia svoj pobyt v Rezorte Drevenice Terchová hostia, ktorí tento netradičný hotel už navštívili.

15.10.2015 00:00
drevenice inzercia Foto:

„Drevenice s hotelovým servisom“ ožili v roku 2009 a odvtedy fungujú ako rezort celoročne. Každý rok sa postupne rozrastajú o ďalšie služby pre svojich stálych aj nových hostí. Ako prvé tu vyrástlo detské ihrisko, ďalší rok Lanový park pre deti aj dospelých a naposledy sa veľkým lákadlom pre návštevníkov stal domáci Pivovar Vŕšky.

Viac sme sa o tomto modernom komplexe zloženom z útulných dreveníc, možnostiach strávenia voľného času a prekvapení v blízkom čase dozvedeli z rozhovoru s marketingovou riaditeľkou rezortu Ing.Zuzanou Kozáčkovou .

Aké možnosti na strávenie voľného času majú Vaši hostia v blízkom okolí?

V okruhu do 50km objavíte s rodinou a priateľmi skutočné zaujímavé miesta, pričom sa na každom kroku stretnete so slovenskou kultúrou a peknou prírodou. Viacdňový nenáročný program dovolenky môžete začať návštevou úvraťovej železnice a skanzenu vo Vychylovke, po ceste navštívite jediný slovenský orloj na Slovensku – v Starej Bystrici alebo sa poplavíte na plti v Strečne. Hrady a zámky na Orave, v Budatíne alebo v Strečne sú tiež zaujímavým cieľom vychádzok pre deti aj dospelých, či už pohľadom do histórie alebo lákavými pravidelnými podujatiami. Deti budú určite nadšené z jazdy na koníkoch alebo zábavou v blízkych aquaparkoch.

Spomínali ste reštauráciu, ku ktorej by mala neodmysliteľne patriť dobrá kuchyňa. V čom je jedinečná tá vaša?

V našej reštaurácii ponúkame rôzne domáce, teda slovenské špeciality pripravené a podávané moderným spôsobom. Keďže hosťom núkame aj vlastné výrobky a tu varené pivo Vŕšky, tak sme najnovšie obohatili ponuku aj o rôzne pivné chuťovky. Už piaty rok sa u nás konajú rôzne obľúbené podujatia, medzi inými by som spomenula Jánošíkove rebro, ktorého sa zúčastňujú družstvá zložené aj zo známych osobností a vychýrených kuchárov, ktorí medzi sebou súťažia, kto z nich pripraví a následne upečie najchutnejšie re­brá.

Kto prišiel s nápadom začať variť vlastné pivo a ako vám to zatiaľ ide?

Bol to nápad našich chlapov, ktorý si chceli splniť svoj sen. Pivovar sme dokončili pred tromi rokmi. Podarilo sa nám postaviť najvyššie položený domáci horský pivovar na Slovensku, dokonca poschodový, čo je tiež raritou, aj keď sa pán sládek, kým pivo uvarí, veľa nachodí. Vareniu piva sa venuje po celý svoj život naozaj s láskou, pričom k vareniu priviedol aj svojho syna. Domáce pivo Vŕšky už má svojich priaznivcov medzi pánmi aj dámami a naozaj nás teší, že tento rok bolo ohodnotené nezávislou komisiou v súťaži Slovenská pivná korunka ako najlepšie svetlé pivo z domáceho pivovaru.

zväčšiť
drevenice inzercia

Aké iné výhody alebo vymoženosti návštevníkom vášho rezortu poskytujete?

Jedna z nich je to, že obsadenosť rezortu je celoročná. Počas každej sezóny poskytuje okolie lákavé možnosti turistiky, lyžovania, kúpania alebo návštev zaujímavých podujatí. Časť dreveníc je odkúpená do súkromného vlastníctva, pričom či už majiteľom chát alebo hosťom apartmánov, ktorí prichádzajú do drevenice na dovolenky či krátkodobé pobyty je v penzióne, ktorý je súčasťou rezortu, recepcia k dispozícii celých 24 hodín denne. Staráme sa o ich maximálne pohodlie. Komplex je pravidelne upravovaný, v zime odpratávame z ciest a chodníkov sneh a v lete kosíme trávnaté plochy. Pri každej drevenici sú pripravené parkovacie miesta a bezpečnosť hostí je zabezpečená prostredníctvom kamerového systému. Pochopiteľne, že celý areál je pokrytý bezplatným internetom vďaka vlastnej wi-fi sieti.

Pripravujete do budúcností pre hostí rezortu nejaké prekvapenie?

V blízkej budúcnosti pribudne v rezorte vlastné kongres-wellness centrum, kde myslíme aj na väčšie firemné skupiny, ktoré momentálne majú stiesnený priestor pre školenia a firemné akcie. Takisto si tu na svoje prídu najmenší, pre deti pripravujeme krásny detský kútik. Čo sa týka exteriéru, pripravujeme parkovú úpravu celého komplexu o detské atrakcie, náučné chodníky, altánky a bylinkovú záhradu. Radi by sme týmto spríjemnili hosťom pobyt u nás a vyplnili im chvíle pobytu v Rezorte Drevenice Terchová.

zväčšiť
terchova inzercia

Najbližšie podujatie, ktoré láka na návštevu tohto netradičného hotela, sa koná 14.novembra – tradičná Terchovská zabíjačka Čerstvé jaternice, krvavnice, klobásky a ďalšie domáce špeciality sa na vás budú usmievať počas celej soboty a na spríjemnenie sychravého večera k tomu zahrá živá muzika, pričom počas víkendu môžete zároveň využiť zvýhodnenú cenu Víkendového pobytu.

Viac sa dozviete na : www.dreveniceterchova.sk.

+13
chyba