Husacie hody v Burgenlande – GANS Burgenland

V krajine začína prekvitať hra farieb, vinobranie je v plnom prúde a hus má práve teraz zelenú. Tento operenec je domácim symbolom Burgenlandu a počas celého roka sa teší z pastvín a šťavnatej trávy tunajších lúk. To sú tie najlepšie predpoklady na to, aby si labužníci na jeseň pochutnali na delikátnom husacom pokrme. K jedlu sa servíruje víno zo slnečných honov, ktoré si získalo uznanie a chválu vo forme medzinárodných ocenení.

06.10.2015 14:20
Burgenland inzercia

Takto excelentné pôžitky treba aj patrične osláviť a práve preto sa v Ruste už po druhý krát koná veľký festival husi „Gans Burgenland Genuss Festival“, počas ktorého sa okrem kulinárskych zážitkov vedľa seba ako pravé perly zoradia aj prednášky, staré tradičné ľudové remeslá a hudobné vystúpenia z celého Burgenlandu.

Nové sú festivaly v Purbachu, Markt St. Martine, Pamhagene a v Oggau, ktoré kladú veľký dôraz na regionálny pôvod domácich špecialít, vín a producentov.

Gans Burgenland Genuss Festival Rust www.rust.at
9. – 11. októbra | vstup voľný
Pia 14–19 hod. | So a Ne 10–20 hod.

Gans Purbach kulinársky www.haus-am-kellerplatz.at
10. – 11. októbra | vstup voľný
So 11–20 hod. Ne 11–18 hod. so skorými nákupmi

Víno& Gastronómia v prírode – Gans Oggau www.oggau.at
10.- 11. októbra| 11.00 – 19.hod
Vychutnajte si víno s gastronómiou v lone prírody – medzi vinicami si pochutnáte na kulinárskych lahôdkach a ušľachtilých vínach. Kyvadlová preprava jazdí každých 30 minút medzi Rustom a Oggau.

VILA VITA Zážitkový festival, Pamhagen www.vilavitapannonia.at
25. októbra, 11–19 hod.| vstup /osoba € 60(vrátane ochutnávok & nákupnej poukážky za € 25)
Zážitkové balíčky Gans Burgenland

Dni Martin a Martinská noc – Gala www.martinikirtag.at
7. – 11. novembra 2015, Gala 10. Novembra, 19 hod. | vstup na osobu € 45,–

Rust
+9Slávnosť husí v St. Martine

Rovnako kreatívne uvažuje aj viac ako 50 hostiteľov z celého Burgenlandu, ktorí pre svojich hostí pripravili od začiatku septembra až po december kulinársky atraktívne balíčky. Vydajte sa na cestu po tejto krajine a vyskúšajte pravý panónsky pôžitok – kulinársky raj, pohostinnosť, ubytovanie u vinára i relax v exkluzívnom termálnom hoteli. Spektrum siaha od workshopu na páranie peria cez aktivity na sviatok sv. Martina až po lahodné husacie gala menu.

Bližšie informácie na www.burgenland.info

burgenland inzercia
burgenland inzercia
chyba