Región Kysuce nie je len skvelá lyžovačka

Kysuce sú ideálnym regiónom na aktívny oddych – či už ide o nenáročnú pešiu turistiku, cykloturistiku, ktorú zvládnu aj tí najmenší, športové aktivity alebo rôzne adrenalínové akcie. A keď krajinu pokryje sneh, nájdete v nej ešte oveľa viac. Okrem mrazivého vzduchu a romanticky zasnežených kopcov a dolín, aj bohatú ponuku lyžiarskych stredísk, z ktorej si určite vyberiete to svoje.

30.12.2014 13:00
Snowparadise Foto:
Snowparadise Veľká Rača Oščadnica

Hurá na lyže aj na bežky

Vychutnajte si lyžovačku so svojimi blízkymi, priateľmi a rodinou. TOP lyžiarske stredisko Snowparadise Veľká Rača Oščadnica ponúka 14,5 km pravidelne upravovaných a zasnežovaných zjazdoviek všetkých náročností, dve 4-sedačkové lanovky, 3 vleky a 6-sedačkovú lanovku v kombinácii s 8-miestnymi kabínkami. Stredisko má najdlhšie osvetlené zjazdovky na Slovensku (2 700 m) a premáva v ňom bezplatná skibusová doprava. Určite nevynechajte ani jazdu na najdlhšej bobovej dráhe v strednej Európe.

Lyžiarske stredisko SKI Makov je ideálne pre rodiny s deťmi. V stredisku sú 4 lyžiarske vleky a upravovane široké, ľahké a stredne ťažké zjazdovky. Večerná lyžovačka na osvetlenej 1 200 m dlhej zjazdovke, detsky ski fun park, snowpark, snowtubing , apreski bar a ostatné služby sú zárukou spokojnosti.

Začiatočníci aj pokročilí si môžu dobre zalyžovať aj v stredisku Športcentrum v Oščadnici. K dispozícii sú dva vleky – detský a druhý s dĺžkou 500 m a 95 prevýšením. V stredisku vám ochotne zorganizujú aj rôzne športové preteky a podujatia.

Ski Makov Foto: Región Kysuce
Ski Makov Ski Makov

Aj milovníci bežeckého lyžovania sa na Kysuciach nudiť nebudú. V prípade priaznivých snehových podmienok môžu bežkári využiť niekoľko upravovaných lyžiarskych bežeckých trás. Beskydsko-Javornícka lyžiarska bežecká magistrála spája lokality Makov – Bumbálka a Čadca- Husárik. Dĺžka hlavnej trasy je cca 54 km. Medzinárodná stopa zdravia je zokruhovaná 45 km dlhá bežecká trasa, ktorá začína aj končí v Skalitom – Serafínove. Prechádza cez obce Svrčinovec, Skalité a Čierne. Jedinečné podmienky pre rozvoj bežeckého lyžovania má Oščadnica. Obcou prechádzajú viaceré bežecké trasy, ktoré sú súčasťou Kysuckej lyžiarskej magistrály.

Zimné kúpanie

Kúpanie v lete je štandardom, ale už ste sa niekedy kúpali pod holým nebom, keď sa teplota na teplomeri pohybovala pod bodom mrazu? Okúpte sa v drevom vykurovaných vonkajších sudoch a z nich skočte rovno do snehu alebo do suda so stálym prítokom horskej vody. Takéto otužovanie má podobné účinky ako sauna len s tým rozdielom, že sa pri tom môžete pozerať na okolitú prírodu, dýchať svieži vzduch, či pozorovať hviezdy. Takýto zážitok máte na dosah v Sudoparku v Klokočove.

areál Sudopark v Klokočove Foto: Región Kysuce
Sudopark areál Sudopark v Klokočove

Kysucká pohostinosť

Ubytujte sa na Kysuciach a vyskúšajte kysuckú pohostinnosť a starostlivosť o hostí. Odporúčame Vám rodinný penzióne Centrál v Oščadnici, ktorý ponúka špeciálne zimné pobyty, útulné drevené chaty v Rodinka Resort v Oščadnici, Penzión Cechospol v Skalitom, Penzión Domes a Hotel Centrum v Čadci. Priamo pod stanicou lyžiarskeho vleku SKI Makov ponúka svoje služby apartmánový dom SKI APARTMÁNY Makov.

Zimné podujatia

Srdečne Vás pozývame na všetky podujatia, ktoré sa konajú počas zimného obdobia v regióne Kysuce. Z podujatí vyberáme:

31.12. Silvester na Veľkej Rači (v stredisku Snowparadise Veľká Rača)

31.12. Silvester v meste Čadca

31.12. Silvester na Trojmedzí

1.1. Novoročný výstup na Veľký Polom

6.1. Trojkráľový výstup ku rozhľadni Kamenité

6.1. Traja králi na Veľkej Rači (v stredisku Snowparadise Veľká Rača)

10.1. Novoročný trojkráľový koncert v Meste Čadca

30.1. Miroslav Cipár – Maľba – Vernisáž výstavy z tvorby akad. maliara Miroslava Cipára v Galérii mesta Čadca

31.1. Lyžovačka s čelovkami (v stredisku Snowparadise Veľká Rača)

30.1. – 1.2. RAJD CHLOPSKI – medzinárodný lyžiarsky bežecký pretek SR/PL.

6.-8.2. Zimné táborenie pod Ľadonhorou

7.2. Súťaž vo varení kapustnice (v stredisku Snowparadise Veľká Rača)

7.2. Vysocká nočná stopa – nočný rekreačný prechod na bežkách vo Vysokej nad Kysucou

14.-15.2. Po stopách Kysuckej lyžiarskej magistrály – podujatie na bežkách

13.2. Pochovanie basy v Skalitom

14.2. Pochovanie basy vo Vysokej nad Kysucou

15.2. Karneval na svahoch Veľkej Rače (v stredisku Snowparadise Veľká Rača)

17.2. Fašiangový sprievod mestom Čadca

21.2. Fínska sánkovačka na Veľkej Rači (v stredisku Snowparadise Veľká Rača)

21.-22.2. Zimný prechod Javorníkmi – podujatie na bežkách

28.2. Beskydský YETI – maratón na bežkách

Aktuálne podujatia nájdete na stránke www.regionkysuce.sk

Kysuce sú regiónom, ktorý sa oplatí nielen navštíviť, ale aj spoznať. Sú krásne počas všetkých ročných období, ale najkrajšie v zime, keď vám sneh nafúka do tváre a nohy sa zaboria do bieleho prašanu. Kysuce sú stvorené pre vaše telo i srdce. Objavte ich a zaručene nebudete ľutovať.

www.regionkysuce.sk

Facebook: Región Kysuce

Logo - farba
chyba
Viac na túto tému: #lyžovačka #Kysuce #zima #Makov #región #zimná lyžovačka #zima 2014 #Veľká Rača