Letecký deň Dubová - 31.máj 2014

Letisko v obci Dubová pri Modre, ktoré je vzdialené od Bratislavy len 25 kilometrov, sa stane poslednú májovú sobotu atraktívnym miestom stretnutia leteckej techniky.

26.05.2014 13:16
fly inzercia

Táto letecká show bude najväčšia v Bratislavskom kraji. Návštevníci leteckého dňa budú mať možnosť obdivovať malokarpatský vidiek z vtáčej perspektívy pri vyhliadkovom lete, alebo zdieľať pocity pilota pri leteckej akrobacii. Málo adrenalínu? Tak skúsme ešte voľný pád v tandemovom zoskoku padákom z výšky 3 000 m – intenzívnosť zážitku sa všetkým odvážlivcom odzrkadlí na tvári ešte dlho po zoskoku. O program sa Vám postarajú elitní domáci a zahraniční piloti ako aj špeciálne jednotky Ministerstva vnútra Slovenskej republiky. Piloti predvedú nezabudnuteľné letecké umenie a kúsky z oblasti leteckej akrobacie.

fly inzercia

Zlaňovanie jednotiek polície – kukláčov z vrtuľníka, prepad auta spojený s množstvom výbuchov a streľby, viacnásobný prelet prezidentského špeciálu iba pár metrov nad hlavami divákov, či na oblohe sa odohrávajúce „retro boje“ historických lietadiel z čias 2. svetovej vojny, bombardovanie letiska, strhujúce exhibície pilotov lietadiel sú tým hlavným lákadlom leteckého dňa. Na tomto podujatí sa predstaví viac ako 25 druhov lietadiel. O pestrofarebné nebo sa postarajú športový parašutisti, ktorí budú skákať z výšky 1500 m hromadné zoskoky. Čerešničkou na torte bude vystúpenie osemdesiat ročného pilota pána Jozefa Otta z Nitry s vlastnoručne vyrobeným historickým vetroňom. O stuhnutie krvi v žilách sa postará vicemajster sveta v leteckej akrobacii Dušan Šamko na lietadle Pitts S-2 C. Letisko Dubová bude pre verejnosť otvorené od rána 9.00 hod do západu slnka. Oficiálny program letecká šou začne v sobotu o 12.00 hod. Záštitou nad podujatím prebral predseda VÚC Ing. Pavol Frešo.

Snahou organizátorov nie je len predviesť letecké umenie, ale priblížiť ho aj verejnosti, ktorá bude mať možnosť využiť vyhliadkové lety na motorových lietadlách, ba dokonca aj na dvojplošníku Antonov 2 s kapacitou 12 ľudí. Leteckí inštruktori radi poskytnú záujemcom informácie o lietadlách a lietaní. „Lietanie nie je zábavou len pre bohatých. Je to síce finančne náročnejší, no dostupný koníček, ktorý možno rozvíjať v menších skupinách alebo v športových kluboch“ uviedol organizátor leteckého dňa Silvio Veselský“.

Aby bol letecký deň skutočným zážitkom pre veľkých aj malých, pripravil organizátor Fly Service s.r.o. spoločne s obcou Dubová a Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky rodinné podujatie, na ktorom okrem leteckých vystúpení bude vybudovaná detská zóna a Policajný zbor predvedie ukážky techniky spojené s hypológiou, kynológiou a ukážkami techniky používanej v Policajnom zbore SR. Deti bude čakať program plný hier, aktivít a kreatívnych činností.

Na letisku v Dubovej sa pravidelne počas celého roka konajú parašutistické prevádzky pre športovcov, ale aj tandemové zoskoky a kurzy parašutizmu pre začiatočníkov. Lietanie s ultraľahkými lietadlami sa stalo dennodennou realitou. Letisko sa stáva centrom lietania pre širokú verejnosť Bratislavy a jeho okolia. Počas leteckého dňa budú na Vás čakať stánky s občerstvením a skvelými špecialitami z miestneho regiónu. Pitný režim si môžete dopriať v stánkoch, ktoré budú ponúkať nealko nápoje, pivo, kávu, zmrzlinu, cukrovú vatu… Takže si môžete naozaj urobiť deň bez toho, aby ste sa museli starať o to, čo si dať dobre do žalúdka. Výber bude veľmi široký.

Vstupné na leteckú show Dubová 31. mája 2014:
Dospelá osoba 5,–€
Dieťa do 6 rokov zdarma 0,–€
Zvýhodnené vstupné (ZŤP, seniori nad 70 rokov) 2,–€
Parkovné 1,–€/ osobný automobil
2× Dospelí, deti do 6 rokov 8,–€
2× Dospelí, deti nad 6 rokov 12,–€

Vždy hladké pristátia praje za spoločnosť Fly Service s.r.o. Silvio Veselský

chyba