Last minute na veľkonočné sviatky? Radšej si dovolenku rezervujte skôr

Už o dva týždne nás čakajú veľkonočné sviatky. Tento rok sú pomerne neskoro, vonku to viac než na jar vyzerá už na leto. Na letné horúčavy si však predsa len musíme ešte počkať. Čo tak vybrať sa za teplom cez Veľkú noc?

01.04.2014 09:32



Veľká noc a s ňou spojené veľkonočné prázdniny sú mnohými využívané aj na pobyty pri mori. Tento rok je termín veľkonočných sviatkov jeden z najneskorších, ako je možné – 18. až 21. apríl. V prípade Veľkej noci, strávenej pri mori, ide vlastne už o skorú letnú dovolenku, a vďaka dátumu bude možné si ju užiť aj v obľúbených letných destináciách slovenských dovolenkárov.  
Podľa štatistík cestovnej agentúry Travel.Sk, ktorá predáva pobytové a poznávacie zájazdy slovenských cestovných kancelárií na stránke www.travel.sk a zájazdy rakúskych cestovných kancelárií na stránke www.reisen.sk, klienti vo väčšej miere priaznivé podmienky v bližších destináciách naozaj aj využijú. 
Medzi najčastejšie destinácie, kde sa bude tráviť veľkonočná dovolenka, patrí Egypt, Turecko, Spojené arabské emiráty a Kuba. Do Egypta sa letecky dostanete už za štyri hodiny. Je príťažlivý najmä stabilnými teplotami nad 30 stupňov. Ešte bližšie je Turecko, v období Veľkej noci sa tu očakávajú teploty okolo 25°C. 
Zaujímavým impulzom v last minute cestovaní sú Spojené arabské emiráty – Dubaj, Abú Dabí či Ras al Khaimah. Zrušená vízová povinnosť od 22. marca uľahčí rozhodovanie o nákupe zájazdu, ktoré už nie je komplikované čakaním na udelenie víz.
Špecifikom veľkonočných termínov (podobne ako pri vianočných a novoročných) je skutočnosť, že pre každého sú v rovnakom rozmedzí dátumov a nie sú rozptýlené na dlhšie obdobie, ako cez letné prázdniny. Preto sa v jednom čase stretne veľký dopyt cestovateľov zo všetkých krajín a regiónov.
Mnohé menšie, žiadané hotely už hlásia plnú obsadenosť. V prípade exotických krajín je naplnenosť letov na takej úrovni, že sa letenky predávajú za vyššie tarify, ktoré s blížiacim sa termínom môžu ešte stúpať. 
Vianoce, Nový rok a Veľká noc sú termínmi, kedy je zbytočné čakať na last minute. Kto plánuje stráviť veľkonočné sviatky pri mori, má najvyšší čas zaobstarať si zájazd čo najskôr.

chyba