Rozhodli ste sa pri výbere vysokej školy správne?

Kto chce v súčasnosti študovať, nemá o výber núdzu. Nie je však jedno, v akých podmienkach bude, a aké si nájde uplatnenie. Absolventi zahraničných vysokých škôl sú na trhu práce žiadanejší.

29.01.2014 08:58
interstudy inzercia

Lepšie podmienky k štúdiu, lepšie uplatnenie
Napriek veľkému počtu domácich vysokých škôl sa záujem slovenských maturantov a vysokoškolákov o štúdium v zahraničí z roka na rok zvyšuje. Pozitívne skúsenosti Slovákov študujúcich v zahraničí motivujú mladých ľudí, ktorí túžia študovať v lepších podmienkach. Zahraničné univerzity im ponúkajú nielen výborné vybavenie, najmodernejšie študijné pomôcky, bezproblémový prístup k najnovšiemu študijnému materiálu, ale predovšetkým štúdium so silnou orientáciou na prax a s cieľom naučiť študentov myslieť a samostatne riešiť problémy. Zamestnanosť absolventov je kľúčovým ukazovateľom úspechu každej inštitúcie, preto sa tejto oblasti venuje veľa pozornosti. Čo však naši študenti najviac oceňujú je prístup vyučujúcich, na ktorých sa môžu kedykoľvek obrátiť a ktorí sú vždy ochotní pomôcť, a navyše so študentmi zaobchádzajú ako s rovnocennými partnermi. Toto všetko robí štúdium omnoho príjemnejšie a motivuje študentov k lepším výkonom.

interstudy inzercia

Študovať sa dá aj bezplatne
Slovenskí študenti majú v zahraničí možnosť študovať za veľmi výhodných podmienok, dokonca aj zadarmo, a naviac môžu získať aj štipendium. Vo Veľkej Británii môžu – rovnako ako domáci študenti – financovať školné nekomerčnou študentskou pôžičkou, ktorú budú splácať len ak po absolvovaní štúdia dosiahnu určitý príjem. Systém je nastavený tak, aby splátky absolventov nezaťažovali. Viaceré univerzity poskytujú aj štipendiá, za prvý ročník až do 2 000 libier. V Dánsku sa dá nielen študovať bezplatne, ale ak študent pracuje viac ako 10 – 12 hodín týždenne, môže naviac dostať štipendium až do 770 eur mesačne. V Holandsku je školné 1 903 eur ročne, a taktiež je tu možnosť financovať ho nekomerčnou študentskou pôžičkou. Ak študent popri štúdiu pracuje aspoň 56 hodín mesačne, môže získať štipendium až do 537 eur mesačne.

interstudy inzercia

Podujatia, na ktorých môžete získať bližšie informácie:
30. január – Košice – Southampton Solent University (Anglicko)*
31. január – Bratislava – Southampton Solent University (Anglicko)* a The Hague University of Applied Sciences (Holandsko)
4. február – Košice – VIA University College (Dánsko)*
5. február – Žilina – VIA University College (Dánsko)*
7. február – Bratislava – VIA University College (Dánsko)* a Canterbury Christ Church University (Anglicko)*

*Po podujatí je možné vykonať skúšku z anglického jazyka.

Bližšie informácie vám poskytne InterStudy na tel. č. 02–5262 2611, e-mail info@interstudy.skwww.univerzityEU.sk

chyba