Postavte si dom, ktorý je ekologický aj ekonomický

V dnešnej dobe to už nie je žiadna novinka, ale základ efektívneho využívania zdrojov, ktoré máme k dispozícii a vieme si s nimi zaistiť lepšiu budúcnosť. Postaviť si dom, ktorý na svoju existenciu čerpá silu z prírody, a pritom jej prostredie ani vašu peňaženku výrazne nezaťažuje, dnes už nie je žiadny sen, ale realita, s ktorou sa môžete zoznámiť.

11.04.2023 00:00
seocentrum Foto:

Moderný drevodom naplní vaše očakávania

Dôvodom je fakt, že tento typ stavby disponuje množstvom výhod, ktoré plynú z materiálového zloženia a procesu montáže. Reč je o modernom drevodome, ktorý je pre vaše potreby bývania spolu s vami a odborníkmi navrhnutý podľa vašich predstáv z ekologicky udržateľných materiálov a v procese, ktorý nie je časovo ani finančne náročný.

Montované drevodomy sa z kvalitných dielov a častí (na základe odborného návrhu a projektu) montujú na jednom mieste, čím je čas výstavby šetrný nielen k vašej peňaženke, ale aj rovnako vzácnemu času.

Plášť drevodomu je odolný voči poveternostným vplyvom. Konštrukcia je z dreva, ktoré je známe vysokými hodnotami pevnosti a izolácie. Drevo je zároveň ekologicky neškodný materiál, takže jeho prítomnosť vytvára dokonalú súhru s prírodou a prostredím, v ktorom sa rozhodnete si ho postaviť.

Foto: SHUTTERSTOCK
seocentrum

Solárne panely znížia vašu závislosť do vysokých cien elektrickej energie

Ide o špeciálne systémy, ktoré sú schopné premeniť lúče a energiu slnka na dnes veľmi vzácny zdroj elektrickej energie. Šetrenie a uťahovanie opaskov je pre viacerých z nás v čase, keď sme neustále konfrontovaní s nepríjemnými správami o inflácii a vysokých cenách energie, prirodzeným reflexom.

Kvalitné solárne panely sú dnes skvelým riešením, ako prostredníctvom ich prevádzky premeniť slnečné žiarenie na energiu, ktorá nie je závislá od cien elektrickej energie na svetovom trhu. Funguje to tak, že bežne dostupné slnečné svetlo je absorbované solárnymi článkami v spomínaných solárnych paneloch. Pomocou fotoelektrického efektu následne dochádza k ich premene na elektrickú energiu, ktorá sa potom pomocou meniča premení na domáci striedavý prúd.

Ak sa pri množstve slnečného žiarenia vyrobí objem energie, ktorú nestihnete počas dňa spotrebovať, prichádza na rad úložisko, prostredníctvom ktorého je možné získanú energiu kedykoľvek využívať bez toho, aby ste boli závislý od aktuálnych cien energie.

Foto: SHUTTERSTOCK
seocentrum

Priniesť komfort a pomôcť môžu aj dobré pergoly

V tomto prípade ide o riešenie, ktoré sa snaží slnečné žiarenie a jeho vplyv pri dopade na náš pozemok alebo nehnuteľnosť eliminovať. Moderné pevné pergoly vám poskytnú tieň a úkryt pred slnkom, vetrom a zlepšia prúdenie vzduchu okolo vášho domova. Môžeme ich tak právom nazvať technologickým pokrokom vonkajšieho bývania.

V lete ale zaisťujú tieň, ktorý môže znížiť aj interiérovú teplotu, čím ušetríte na ochladení miestností klimatizáciou. Počas chladnejších mesiacov zasa pomáha pergola tak, že váš domov a jeho obvodový plášť nie je vystavený silnému vetru, chladu alebo mrazu. Dom je konštrukciou pergoly z časti chránený a zachová si tak viac tepla. Materiály použité na výrobu pergoly sú navyše nielen odolné a pevné, ale aj recyklovateľné, takže prírodu týmto riešením nezaťažíte.

Ak teda túžite po bývaní, ktoré je k ohľaduplné k prírode a vášmu rodinnému rozpočtu, tieto riešenia by mali byť súčasťou vašich plánov.

Foto: SHUTTERSTOCK
seocentrum
chyba