Vytvorte si základy vždy čistej a usporiadanej kúpeľne

Kúpeľňa nie je iba miestom, kde sa osobnou hygienou pripravujeme na nasledujúci deň, ale aj oázou, v ktorej seba a svoje telo kompletne rozmaznávame. Vzhľadom na to, že je to pravdepodobne najvyužívanejšie miesto vo vašej domácnosti, chcete, aby vaša kúpeľňa bola príjemným priestorom, kde sa každý, kto ju používa, môže cítiť vítaný. Kľúčom k tomu je zabezpečiť, aby bol priestor vašej kúpeľne žiarivo čistý a vaše veci boli úhľadne umiestnené.

13.03.2023 00:00
kupelna, pr Foto:

Ako to docieliť? Veľmi jednoducho, pretože stačí použiť správne a kvalitné materiály a doplnky, s ktorými sa môžete v našom článku zoznámiť.

Krásny, funkčný a bezpečný obklad modernej kúpeľne

Obklad stien v kúpeľni plní viac ako len funkciu ochrannej plochy pre priestory vášho domova. Zohrávajú dôležitú úlohu v dizajne interiéru vášho domova tým, že vytvárajú príjemnú atmosféru. Kvalitný a dizajnovo krásny obklad je preto základom modernej luxusnej kúpeľne.

Keramické dlaždice a prírodný kameň v podobe skutočne nádherného obkladu sú najbežnejšou voľbou pre dnešné moderné domácnosti. Nie je to však len o ich kráse. Vďaka tepelným, chemickým a mechanickým vlastnostiam sú takéto obklady odolné voči nárazu, sile, škvrnám a absorpcii vody. Sú jednoduchým a nákladovo efektívnym spôsobom, ako aktualizovať akýkoľvek priestor.

Neporézne a protišmykové obklady, ktoré sa vrelo odporúčajú do kúpeľní, sú perfektné na to, aby vám poskytli nielen funkčnosť, ktorú požadujete, ale tiež prispejú k atmosfére tým, že esteticky vytvárajú jedinečný vzhľad miestnosti. Neutrálne tóny sú často vyhľadávané na vytvorenie príjemnejšieho prostredia, ale ak chcete vniesť trochu energie a povzbudenia, použiť môžete aj štipku farieb.

Dostatočne veľké betónové žumpy

Možno budete prekvapení, že medzi základnú položku modernej kúpeľne radíme aj autonómny kanalizačný systém na zber odpadovej vody. Pravdou však je, že bez kvalitnej lacnej žumpy sa v oblasti s nedostupným terénom a sieťou bez verejnej kanalizácie nezaobídete.

Vypúšťať odpadové vody z domu do voľnej prírody, aj keď ide o váš súkromný pozemok, už len tak jednoducho nemôžete. Aby ste preto neohrozili svoj komfort pri osobnej hygiene, relax pri popíjaní obľúbeného vína vo vani, údržbu celej domácnosti a neznehodnocovali zároveň spodné vody, treba nad výberom správnej zbernej nádrže poriadne popremýšľať.

Foto: SHUTTERSTOCK
betonova zumpa

Dobre osvetlené zrkadlo

Mať zrkadlo v kúpeľni znamená, že sa vyhnete situáciám, kedy vám chýba miesto pri líčení alebo holení. Zrkadlo môže mať dokonca až drastický vplyv na zmenu a vylepšenie vzhľadu aj tých najfádnejších kúpeľní.

Ideálne zrkadlo predsa nie je len funkčné. Malo by tiež pôsobiť odvážnym dizajnom, ktorý do vašej kúpeľne vnesie charakter a dušu. Najjednoduchší spôsob, ako to dosiahnuť, je vybrať jeho správnu veľkosť, tvar a nainštalovať pásy LED svetiel pozdĺž jeho obvodu.

Foto: SHUTTERSTOCK
kupelna, pr

Dostatočne veľký úložný priestor

Neporiadok môže byť mimoriadne nepríjemný a je overeným zdrojom stresu v našich životoch. To vysvetľuje dôležitosť upratovania a odkladania vecí po použití.

Vhodne veľké a inteligentne umiestnené úložné priestory sú kľúčom k pokojnej a vizuálne ohromujúcej kúpeľni. Aby ale zvolené nábytkové zostavy nespôsobili optické aj priestorové zmenšenie plochy kúpeľne, zvážte zrkadlový úložný priestor, ktorý vám umožní kombinovať zrkadlo s nástennými úložnými skrinkami.

Dodatočný úložný priestor v kúpeľni je vždy užitočný, najmä ak potrebujete viac miesta pre toaletné potreby, posteľnú bielizeň, kozmetiku, produkty osobnej starostlivosti a takmer všetko ostatné. Malá komoda alebo samostatná zásuvková skrinka pod umývadlom je preto praktickým spôsobom, ako sa zbaviť všetkého neporiadku. Úhľadné umiestnenie všetkého je predsa základom dokonale usporiadanej a krásnej kúpeľne.

chyba