Ceny nehnuteľností opäť vzrástli! Akú hodnotu má váš byt?

V poslednom období sa už stalo akýmsi trendom neustále zvyšovanie cien nehnuteľností. Realitný trh zažíva turbulentné obdobie a hladší priebeh sa stále nepredpokladá. Ako sa na túto situáciu pozerajú odborníci z Reado a ako vám v procese kúpy a predaja nehnuteľnosti môžu pomôcť?

19.09.2022 00:00
reado, pr, nepouzivat

Tí, ktorí čakajú na ideálny čas na realitnom trhu, zostanú sklamaní. Situácia sa neustále mení a je potrebné konať rýchlo. Správnym nastavením ceny dokážeme urýchliť predajný proces a z celej transakcie vyťažiť maximum. Ak sa teda pozrieme na načasovanie a situáciu na realitnom trhu z pohľadu kúpy a predaja nehnuteľností, odporúčame nečakať s predajom či s kúpou nového bytu. Ideálny čas v realitách neexistuje.

Čo je Reado?

Reado je inovatívna platforma, ktorá pomáha riešiť jedno z najdôležitejších životných rozhodnutí. Vnáša transparentnosť a nové inovácie do procesu kúpy a predaja nehnuteľnosti, ktorý väčšina ľudí zažíva minimálne raz za život. Je to platforma, ktorá predávajúcim a kupujúcim umožňuje spraviť najlepšie rozhodnutie a predať alebo kúpiť efektívne, jednoducho a bez stresu.

,,Proces predaja alebo kúpy nehnuteľnosti nebol modernizovaný dlhé roky, až dekády. Naším cieľom je aj vďaka moderným technológiám priniesť jednoduchý, istý a bezstarostný spôsob predaja a kúpy nehnuteľnosti, a tak priniesť klientom oveľa vyššiu pridanú hodnotu,”, vysvetľuje zakladateľ Reado Daniel Levársky.

odkaz
reado, pr, nepouzivat

Ako funguje Reado?

Proces je veľmi jednoduchý. Ak potrebujete predať vašu nehnuteľnosť, Reado vám poskytne okamžité a bezplatné ocenenie. Zároveň zadefinujete, aké sú vaše potreby a kedy plánujete nehnuteľnosť predať. S Reado spolupracujú najkvalifikovanejší realitní experti, ktorí vám pomôžu zrealizovať predaj nehnuteľnosti bezstarostne. V prípade, že nové bývanie hľadáte, najnovšie ponuky podľa svojich preferencií získate ako prví. Tak vám Reado ušetrí čas aj peniaze. Stačí len zadať kritériá a Reado pre vás bude preverovať stovky ponúk denne. Aktuálne viac ako 10 000 záujemcov hľadá nové bývanie s Reado, a to umožňuje vykonať celý proces predaja a kúpy veľmi efektívne a výhodne pre obe strany.

Výhody služby Reado?

Reado svojim klientom pomáha šetriť peniaze, umožňuje im robiť správne rozhodnutia pri predaji a kúpe a poskytuje tak modernú a jednoduchú alternatívu pre jednu z najzákladnejších ľudských potrieb – potrebu bývať. Aj vďaka tomu sa Reado počas tohto roka ako prvá slovenská firma umiestnilo na zozname globálnych realitných inovácií.

Odborníci z Reado sú presvedčení, že správne ohodnotenie nehnuteľnosti je jedným z hlavných predpokladov jej rýchleho predaja. Predávajúci má tak istotu, že svoju nehnuteľnosť nepredá pod cenu, a navyše sa vyhne riziku, že proces predaja potrvá dlhé mesiace. Ak totiž nehnuteľnosť správne kopíruje aktuálny stav na realitnom trhu, veľmi rýchlo si nájde svojho nového majiteľa.

odkaz
reado, pr, nepouzivat

Kedy potrebujem ocenenie nehnuteľnosti?

Ohodnotenie nehnuteľnosti budete s najväčšou pravdepodobnosťou riešiť v prípade vybavovania hypotéky. Dôvodom však môže byť aj dedičské konanie, ručenie či iný právny úkon súvisiaci s predajom či nadobudnutím nehnuteľnosti. Vypracovanie ohodnotenia nehnuteľnosti však nie je podmienené žiadnym konkrétnym dôvodom, a tak si ho pokojne môžete dať vypracovať aj pre svoju vlastnú informáciu.

Oceňovanie nehnuteľnosti je proces, ktorý bežný človek rieši maximálne niekoľkokrát za život. Podmienky a pravidlá sa pritom relatívne často menia, čo môže celý proces zbytočne spomaliť či skomplikovať. Ak si preto s otázkou oceňovania nehnuteľnosti lámete hlavu, obráťte sa na Reado. Pomôžu vám zorientovať sa, využiť možné výhody a zvládnuť tak celý proces kúpy či predaja nehnuteľnosti s ľahkosťou a bez stresu. Reado navyše spolupracuje s tými najlepšími realitnými maklérmi, vybranými podľa lokality, typu nehnuteľnosti a konkrétnych preferencií predávajúceho. Môžete sa preto spoľahnúť, že celý proces kúpy či predaja prebehne hladko. Podpora vo všetkých krokoch administratívy spojenej s predajom bytu je úplnou samozrejmosťou.

Reado je katalyzátorom pozitívnej zmeny na realitnom trhu a máme ambíciu pomáhať ľuďom komplexne v procese kúpy a predaja nehnuteľností, dodáva Levársky.

chyba