Technika, ktorá posúva relaxáciu v tieni na úplne inú úroveň

Leto je v plnom prúde a relax na čerstvom vzduchu sa vplyvom vysokých horúčav veľmi rýchlo premieňa na neznesiteľné peklo. Mnohí z nás to riešia odchodom na dovolenku v obľúbenom exotickom rezorte, kde vlhkosť vzduchu a klíma znášanie tepla zjednodušuje. Stále pomerne veľká časť Slovákov ale na dovolenku nemá peniaze ani čas.

20.07.2022 00:00
seocentrum, pr, nepouzivat Foto:

V takomto prípade je potom ideálnym riešením technika, ktorá posúva relaxáciu v tieni na úplne inú úroveň.

Bioklimatická hliníková pergola

Relatívnou novinkou vo svete pergol je takzvaná bioklimatická a pevná hliníková pergola. Je čoraz obľúbenejšia. A niet sa čomu čudovať. Bioklimatická pergola má mnoho výhod, ktoré posúvajú relaxáciu v tieni na úplne novú úroveň! Je to dokonalá ochrana v každom ročnom období a v ktorúkoľvek dennú či nočnú hodinu. Samozrejmosťou je, že pôsobí luxusne a je pridanou hodnotou každého exteriéru. Ak teda o niečom podobnom uvažujete aj vy, zoznámte sa s výhodami, ktoré vám toto univerzálne a efektívne riešenie prinesie.

Vhodná do každého počasia a ročného obdobia

Kým pod tradičnú pergolu si v zime asi nesadnete, pod bioklimatickú pergolu áno. Zabezpečuje to nielen lamelová strecha, ale aj možnosť čelného tienenia v podobe posuvných panelov, skla či roliet. Závisí od toho, ktorý model si vyberiete. Pri kompletnom tienení si z pergoly a pohodlných slovenských sedačiek vytvoríte obývaciu pod „holým nebom“!

Tieni a vytvára optimálnu klímu

Bioklimatická pergola umožňuje prúdenie vzduchu, čo oceníte najmä v horúcom, slnečnom počasí. Pergola sa vyznačuje tým, že jej strešné lamely sú sklopné a dajú sa naklápať do rôznych polôh. Keď sú lamely otvorené, vzduch medzi nimi prirodzene cirkuluje a vnútorná strana pergoly sa neprehrieva.

Chráni pred dažďom a vetrom

Stačí zavrieť lamely a ste chránení nielen pred prudkým slnkom, ale aj dažďom a snehom. Integrovaný odvod vody zabezpečuje, že dažďová voda a roztopený sneh sú odvádzané po tyčiach pergoly. Bioklimatické pergoly majú navyše možnosť uzatvárania bočných stien, takže príjemný tieň si užijete naozaj za každého počasia a v suchu pritom zostane aj krásna drevená podlaha.

Reguluje slnečné svetlo

Pri prístrešku klasickej pergoly si intenzitu slnečných lúčov zvoliť nemôžete. Pri bioklimatickej pergole sa naopak viete rozhodnúť sami. Ak chcete viac slnka, otvorte lamely. Ak nechcete slnko, zatvorte ich a užívajte si tieň.

Je vhodná na každé miesto a je všestranná

Bioklimatickú pergolu využijete nielen doma, ale aj ako samostatne stojaci objekt. Môže slúžiť napríklad aj ako krytá terasa pre reštauráciu alebo kaviareň. Ak si vyberiete bioklimatickú pergolu s bočným a čelným tienením, získate aj ďalší obytný priestor, ktorý môžete v zime využiť napríklad ako útulnú zimnú záhradu.

chyba