Ako správne používať klimatizáciu?

Základom správneho používania klimatizácie je správne nastavenie teploty. Iba tak si vieme užiť benefity klimatizácie bez nežiaducich účinkov. Najdôležitejším pravidlom pri používaní klimatizácie je, že rozdiel teplôt medzi exteriérom a interiérom nemôže presahovať 7°C. Najmä počas leta, kedy sa teploty vonku pohybujú nad 30°C, je nutné aby sme tento teplotný rozdiel dodržali a tak naše telo nevystavili teplotnému šoku.

25.03.2022 00:00
CHK Daren Curtis, pr, nepouzivat Foto:

Na to, aby ste klimatizáciu používali správne, je ďalej treba dodržiavať:

  • Pravidelný servis, aby bol vzduch prúdiaci z klimatizácie vždy čistý
  • Správne umiestnenie klimatizácie, aby vzduch neprúdil priamo na vás, ideálne je prúdenie vzduchu na strop
  • Správne nastavenie prúdu vzduchu, aby nebol príliš silný a nespôsoboval prievan
  • Pravidelné vetranie aspoň 2× za deň, keďže klimatizácie väčšinou vzduch len ochladzujú, no nevymieňajú
  • Pitný režím, keďže klimatizácia vzduch vysušuje, príp. si zaobstarať klimatizáciu i s funkciou zvlhčovania
  • Chladenie priestorov postupne, nie nárazovo
  • Neprekrývanie klimatizácie oblečením či inými látkami

Niektoré body tak záležia i od toho, aké funkcie vaša klimatizácia ponúka. Ako si teda v lete vychutnať jej magické účinky, ktoré vám zaručia maximálne pohodlie? Obráťte sa na odborníkov z firmy Chladenie a klimatizácia, ktorí vám radi so všetkým poradia. Klientom ponúkajú komplexné služby – od konzultácie, návrhu, až po konkrétne riešenia. Užívajte si zázrak zvaný klimatizácia. Avšak platí – najskôr správne nastaviť a až potom vychladiť! A to nielen z dôvodu správneho používania, ale i šetrenia vašich peňazí. Správnou inštaláciou a následným nastavením predídete zbytočným poruchám.

Zaujíma vás, ako sa pohybujú ceny klimatizácií? Odvíjajú sa od ich funkcií, výkonu, ale i dizajnu. Ceny môžu začať na 800 €, ale vyšplhať sa ľahko môžu aj na 2500 €. Ak je pre vás jednorazová investícia do klimatizácie príliš veľkou finančnou položkou, klíma na splátky môže byť vaším riešením. Spoločnosť Chladenie a klimatizácia ponúka taktiež splátkový predaj klimatizácie bez navýšenia, vďaka ktorému ušetríte desiatky eur. Pre detailne rozpracované cenové položky odporúčame vždy kontaktovať konkrétne spoločnosti priamo, dozviete sa, nielen koľko stojí nielen klimatizácia, ale i mnoho ďalších užitočných informácií o tom, ako klimatizáciu správne používať, aké výdavky očakávať a ako riešiť prípadné problémy.

chyba