3 praktické tipy, ako vytvoriť z domu domov

Dajte svojmu bývaniu dušu a pretransformujte štyri steny a strechu nad hlavou na útulné miesto so svojským charakterom, kde sa budete cítiť, že tam patríte - jednoducho presne ako doma. Pohodlne sa usaďte, prinášame vám tri tipy, ako môžete prispôsobiť svoj životný priestor vašim potrebám a vytvoriť si špeciálne miesto s atmosférou, kam sa budete s radosťou vracať, tráviť čas s rodinou či priateľmi a oddychovať.

24.11.2021 00:00
Pako, PR, nepouzivat

1. Stavte na kúzlo dreveného príborníka

Príborník z dreva ozdobí každú obývačku, jedáleň alebo kuchyňu. Je to mimoriadne praktický a jedinečný kus nábytku – pomôže vám jednoducho udržiavať poriadok, perfektne si zorganizovať veci a o originalitu sa starajú letokruhy a textúra pravého dreva. Hoci pôsobí tradične, svoje miesto si vďaka nadčasovému dizajnu nájde aj v moderných interiéroch. Poctivá a kvalitná výroba a vysoká odolnosť materiálu zabezpečí, že kredenc vydrží v perfektnom stave dlhé roky a prirodzené vlastnosti dreva mu dodajú nenapodobiteľný šar­m.

Drevo je materiál, ktorý vďaka svojim vlastnostiam dokáže prirodzene regulovať vlhkosť v miestnosti a signalizovať, či je miera vlhkosti vhodná alebo nie. Ak na nábytku z masívneho dreva zbadáte trhliny alebo iné zmeny, znamená to, že je niečo zle. Okrem toho sa na nábytku z masívu tak neusádza prach ako na iných povrchoch, je preto pre alergikov vhodnejší a pomáha vytvárať zdravšie prostredie.

Existuje vôbec odolný nábytok, nesúci v sebe estetické prvky, cenovo dostupný a perfektne plniaci svoj účel? Samozrejme! Nájdete ho tu: www.drevenakrajina.sk

2. Vytvorte atmosféru správnym osvetlením

Pohrajte sa so svetlami, aby ste vykúzlili kúzelnú atmosféru v každej miestnosti vášho domu alebo bytu. Ostré biele hlavné svetlo nemusí byť vždy správnou cestou na vytvorenie pohodovej nálady. Je síce praktické, to uznávame, no jemné, teplé svetlo pôsobí oveľa príjemnejšie. Viacero zdrojov svetla na rôznych úrovniach rozptýlených po miestnosti – lampy s tienidlami, blikajúce sviečky a aromalampy, tlmené svetlá a hlavný zdroj osvetlenia – s takouto kombináciou sa postaráte o štýlovú, upokojujúcu atmosféru, ktorú si nejde nezamilovať. A o to ide, však?

3. Kvety, obrazy, fotografie – drobné detaily s obrovským efektom

Túžite do domova preniesť zopár osobných prvkov? Fotografie vašej rodiny v rôznych fotorámikoch, ladiacich so zariadením, alebo naopak, vytvárajúcich zaujímavý kontrast – napríklad rámiky vo vintage štýle alebo netradične naaranžované pohľadnice z navštívených miest vám pomôžu vytvoriť jedinečnú galériu, ktorá skrášli obývačku a pri pohľade na ňu vás zalejú príjemné spomienky. Estetický zážitok miestnostiam dodajú umelecké diela, dekorácie a obrazy. Pri ich výbere máte jedinečnú možnosť ukázať svoj osobitý vkus.

Nezabúdajte ani na zeleň. Prepojenie s prírodou, či už vo forme čerstvej kytice, ktorá rozvonia miestnosť, alebo izbových rastlín, dodá miestnostiam pozitívny náboj a má na našu náladu veľmi pozitívny vplyv.

Veríme, že vás naše tipy inšpirovali!

chyba