Technológia výroby tých najkvalitnejších matracov

Aby ste si mohli vybrať ten najlepší matrac, je dobré získať základný prehľad medzi jednotlivými materiálmi. Práve tie kľúčové ovplyvňujú vlastnosti matraca. Vďaka správnemu výberu si môžete užívať kvalitný a spoľahlivý matrac s dlhou životnosťou.

11.11.2021 00:00
seocentrum, PR, nepouzivat Foto:

Materiály matracov

Matrace sú vyrábané z rôznych materiálov, pričom sa mnohokrát rôzne kombinujú. Práve to umožňuje výrobu toho najkvalitnejšieho matraca pre váš zdravý spánok. Vďaka tomu, že technológia výroby matracov je moderná, nezáleží na tom, pre aký materiál sa rozhodnete. Každý z nich ponúka kvalitu, avšak ich vlastnosti sa mierne líšia – a podľa toho je potrebné matrac vyberať.

Foto: Curem.sk
seocentrum, PR, nepouzivat

Pamäťová pena

Pamäťová pena je veľakrát nazývaná tiež ako lenivá pena, pričom je obľúbenou voľbou. Jej hlavnou výhodou je schopnosť prispôsobiť svoj tvar vplyvom telesného tepla. Vďaka tomu sa tak materiál skvele prispôsobí krivkám postavy a ponúkne ideálnu podporu. Váha je tak správne rozložená a nedochádza k vzniku bolestí kĺbov a chrbtice, prípadne prerušeniu krvného obehu a ďalším nepríjemnostiam, ktoré môžu znížiť kvalitu spánku. Matrac z pamäťovej peny sa hodí aj do manželských postelí, keďže neprenáša otrasy. V noci vás tak nič nebude rušiť.

Pružinový matrac

Pružinový matrac býval kedysi spájaný s vŕzganím a nepohodlím kvôli jednotlivým pružinám. V tejto dobe už však aj pružinový matrac ponúka pohodlie a skvelé ortopedické vlastnosti. Väčšinou ide o taštičkové matrace, v ktorých pružiny nie sú prepojené – každá z nich tak reaguje na tlak tela samostatne a môže kopírovať jeho tvar. Veľkou výhodou pružinových matracov je ich vzdušnosť.

Latex

Latexové matrace sa vyznačujú pružnosťou, ponúkajú tak veľmi mäkké lôžko. Elasticita tohto materiálu zároveň zaisťuje tvarovú stálosť a dlhú životnosť matraca. Ako jeden z mála materiálov sa latex hodí aj na polohovacie rošty. Okrem toho je skvelou voľbou pre alergikov, pretože latex je odolný proti plesniam, baktériám a ďalším nečistotám.

Pena CuremfoamTM

Pena CuremfoamTM ponúka oproti penovým matracom výrazne vyššie pohodlie. Ide totiž o vysoko objemovú penu, ktorá v kombinácii so špeciálnou technológiou nástreku ponúka príjemné odľahčenie tela. Keď sa táto pena zahreje, poskytne jedinečný zážitok, kedy sa budete cítiť ako na obláčiku. Tento penový matrac je vďaka tomu perfektnou voľbou pre každého.

Technológia výroby

Kvalitné matrace sú starostlivo testované, aby bola zaistená ich spoľahlivosť. Mnohokrát sú označené určitými certifikátmi, vďaka ktorým získate istotu, že ide o tie najlepšie matrace. Pri výrobe je kľúčové neustále testovanie, práve to totiž ukazuje kvalitu matraca a jeho výdrž. Vzhľadom k tomu, že do postele líhame v podstate každý večer, je potrebné overiť, že materiál vydrží. Preto je matrac pri výrobe dôkladne testovaný.

Foto: Curem.sk
seocentrum, PR, nepouzivat

Curem IQ

Spôsobov, ako sa vyrába matrac, je celý rad. Jedným z nich je napríklad technológia Curem IQ. Jej výhodou je, že optimalizuje tlak na telo podľa tvaru vašej postavy a hmotnosti. Práve vďaka tomu sa matrac úplne prispôsobí a ponúkne pokojný spánok bez neustáleho prevaľovania sa. K ich výrobe sa používa pena CuremfoamTM. Pokiaľ teda váhate, kde kúpiť luxusný matrac, značka Curem je skvelou voľbou.

Význam zdravého spánku

Kvalita spánku je veľmi dôležitá, a preto by sme ju nemali podceňovať. Nepohodlný matrac môže viesť k prebúdzaniu počas noci, čo má vplyv na sústredenosť, náladu a spôsobuje únavu. Pri chronickom nedostatku spánku sa potom môžu objaviť psychické či fyzické problémy, preto by mal byť každý pri výbere nového matraca pozorný. Práve kvalitná posteľ totiž môže zariadiť pohodlie vo vašej domácnosti.

Foto: SHUTTERSTOCK
seocentrum, PR, nepouzivat

Vďaka širokej ponuke rôznych matracov si vyberie skutočne každý. Pokiaľ stále váhate, ktorý materiál bude pre vás ten najlepší, vyskúšajte si ich. Nezabudnite však aj na doplnky pri spaní. Dôraz treba klásť aj na výber vankúša a prikrývky. Kvalitný spánok má totiž veľký vplyv na každodenný život.

chyba