Krásna a funkčná kuchyňa: Kombinácia, o ktorej už nemusíte len snívať

Premyslené usporiadanie kuchynského nábytku, funkčný obsah a dobre zorganizované úložisko - to je to, čo mnohí vnímajú ako pohodlnú kuchyňu. Teória a prax sú však dve rozdielne veci, ktoré sa teraz pokúsime spojiť v jedno a priniesť vám tak niekoľko možností a riešení, ako jednoducho na krásny a multifunkčný priestor na varenie.

24.08.2021 15:06
seocentrum, pr nepouzivat Foto:

Takže, čo všetko k splneniu tohto cieľa potrebujete?

Dajte si pozor na správne rozloženie

Kompetentné rozloženie priestoru je základ úspechu pobytu v akejkoľvek miestnosti, no v kuchyni obzvlášť. Problém je, že voľba rozloženia často závisí od možností priestorov – plochy, architektonických prvkov a iných dôležitých detailov.

Našťastie existuje jedno univerzálne pravidlo, ktoré vám pomôže vybrať si najpohodlnejšiu možnosť v akejkoľvek situácii. Ide o princíp pracovného trojuholníka. Podľa neho je možné pracovný priestor v kuchyni zorganizovať tak, aby ste počas procesu varenia ušetrili čo najviac času, pričom sa vyhnete zbytočným pohybom medzi chladničkou, odolným nerezovým drezom a sporákom.

Tieto tri prvky tvoria vrcholy pomyselného trojuholníka, v ktorom sa budete pohybovať. Ak sú usporiadané v spomínanom poradí vedľa seba a v adekvátnej vzdialenosti, nebudete mať pri práci v kuchyni a príprave chutných pokrmov ten najmenší problém.

Myslite na dostatok úložného priestoru

V tomto prípade je dôležitá nielen priestrannosť kuchynskej súpravy, ale aj kompetentná organizácia skladovania. Ani priestor veľkej kuchyne predsa nezaručuje, že sa vyhnete nepríjemným problémom. Ak zabudnete na správne organizované úložné priestory, chaos sa veľmi rýchlo postará o nejedno nemilé prekvapenie.

Naopak, aby ste si to vo svojej novej kuchyni s ostrovčekom uľahčili, dodržiavajte niekoľko jednoduchých pravidiel uvedených nižšie a spokojní budú určite všetci.

Tak napríklad, spodné moduly skriniek a políc slúžia na skladovanie ťažkých predmetov ako sú hrnce, panvice a vstavané spotrebiče.

Otázku, či uprednostniť otvorené police, si musíte zodpovedať sami. Na jednej strane vám toto riešenie umožní veľmi rýchlo sprístupniť všetko, čo pri varení potrebujete. Na druhej strane otvorené police vyžadujú častejšie čistenie. Zároveň vám otvorené police umožňujú vizuálne odľahčiť kuchyňu, čo bude vynikajúcim riešením pre malý stiesnený priestor. Rozhodnutie je na vás a ploche, ktorou disponujete.

Vybavte kuchyňu kvalitnou pracovnou doskou

Na nej sa odohráva proces viacerých činností naraz. Často za pomoci ostrých predmetov, silných nárazov, tlaku a pôsobenia vyšších teplôt. Odolnosť povrchu pracovnej dosky preto musí byť veľmi veľká, čo najlepšie spĺňajú kvalitné pracovné dosky do kuchyne.

Tie najodolnejšie sú vyrobené z prírodného kameňa, ktorého vlastnosti ale veľmi dobre alternuje aj ten technický, resp. umelý, dostupný na trhu za prijateľnejši­u cenu.

Vyberajte preto správne a uvidíte, že funkčná a krásna kuchyňa je veľmi jednoduchá kombinácia, o ktorej už vďaka týmto radám nemusíte len snívať.

chyba