Dostupný luxus: Trend, o ktorom už nemusíte iba snívať

Sú pre vás krása a pocity dôležité aj v interiérovom dizajne? Nemôžete si ale dovoliť doplnky, ktoré takúto atmosféru navodzujú? Moderná doba našťastie so sebou prináša veľa riešení, ako si svoj domov zariadite luxusne aj bez zbytočnej útraty peňazí.

19.07.2021 00:00
seocentrum4, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

Na to, aby bol váš interiér personalizovaný a luxusný, nepotrebujete predsa nič špeciálne. S nami sa o tom môžete presvedčiť, ako jednoduché a lacné zariadenie luxusného interiéru môže byť.

Nádherný a užitočný krb

Niektoré dekoratívne prvky slúžia ako praktickým, tak aj estetickým funkciám. Medzi také rozhodne patrí aj krb, ktorý dodáva miestnostiam teplo i pohodlie. Teplovzdušný krb Romotop vás o tomto tvrdení presvedčí.

Prírodný oheň a praskajúce drevo vytvoria v dome pokojnú a romantickú atmosféru. Krb vám tak môže navodiť lepšie pocity a pomôcť odbúrať stres. To najdôležitejšie však je, že za minimálnu investíciu do krbovej vložky zvýrazníte prestíž svojho interiéru, čo vás zahreje nielen na tele, ale aj na duši.

Dizajnový nábytok

Renovácia interiéru za účelom jeho skrášlenia a modernizácie nie je iba o množstve náročných prác a postupov, ale výbere vhodných doplnkov. Vždy by ste však mali myslieť na ich kvalitu a zároveň nadčasovosť, aby vám robili radosť naozaj dlho. Takýmto riešením by mohol byť aj štýlový dizajnový nábytok, ktorý spĺňa všetky dôležité kritériá.

LED bodové svetlo

Osvetlenie v interiéri zohráva obrovskú úlohu – nielenže vyplní najtmavšie kúty svetlom, ale tiež vytvorí požadovanú atmosféru, zvýrazní štýl a správne umiestnené akcenty. Aby to ale neovplyvnilo vašu peňaženku, skúste si interiér vybaviť modernými LED bodovými svetlami.

Môžete si vybrať stacionárne, rotačné alebo visiace. Ich výhodou je organizácia čiastočného osvetlenia priestoru, čo znamená, že iracionálnemu využitiu svetla v celej miestnosti sa vyhnete. Poteší vás aj vysoká kvalita svetla, celkový jas a integrita smerového toku, vďaka ktorému doplnky alebo jednotlivé časti interiéru dokonale vyniknú.

Foto: SHUTTERSTOCK
seocentrum3, PR článok, reklama, nepoužívať

Minimum doplnkov

Na vytvorenie drahého interiéru niekedy nemusíte kupovať vôbec nič, naopak, z regálov a políc by ste mali odstrániť všetky nepotrebné veci. Príliš veľa detailov predsa zahlcuje prostredie a vytvára dojem neporiadku. Ponechajte preto v interiéri čo najviac voľného miesta na vizuálne zväčšenie miestnosti a uvidíte, že efekt sa dostaví. Nakoniec vám to pomôže nielen po vizuálnej stránke, ale aj celkovej údržbe prostredia.

Kovový lesk

Lesk zlata a striebra bude vždy spájaný s luxusom, preto sú kovové prvky pri vytváraní elegantného interiéru nevyhnutné. Nemusia to byť hneď priamo drahé kovy. Meď, chróm alebo mosadz sú tiež v poriadku. Tieto doplnky môžete použiť v nástenných svietidlách, kúpeľňových batériách, príboroch alebo fotorámikoch.

Hlavnou vecou je, aby sa interiér vplyvom týchto doplnkov nezmenil na palác. Je lepšie sa preto obmedziť iba na niekoľko detailov. Dva, tri predsa oveľa viac zaujmú a upútajú pozornosť, ako veľké súpravy, ktoré v „mori lesku“ veľmi rýchlo stratia svoje čaro. Vyskúšajte to aj vy a užívajte si luxus, ktorý vás nepripraví o všetky úspory.

chyba