Gansberg Koliba je jednotka na realitnom trhu

Najlepšie prémiové bývanie na Slovensku ponúka Gansberg Koliba, rozhodla o tom nezávislá odborná porota aj hlasujúca verejnosť.

22.06.2021 00:00
2create2, PR článok, reklama, nepoužívať

Skolaudovaný a dnes už takmer vypredaný projekt situovaný v lukratívnej bratislavskej lokalite získal prestížne ocenenie CIJ Award Slovakia ako prémiový development roka 2020. Pochopenie váhy tohto úspechu vyžaduje stručný pohľad na samotné ocenenie a spôsob hodnotenia.

Cena, čo má cveng

CIJ je značka dobre známa hlavne v okruhu ľudí z developerskej a realitnej brandže. Ide o najstaršiu súťaž mapujúcu úroveň developerských projektov u nás aj v Európe, pričom ostatný ročník slovenskej verzie medzinárodneho podujatia posudzoval kvalitu komerčných a rezidenčných projektov už po šestnástykrát a v devätnástich kategóriách.

Proces výberu víťazov je postavený na dvojúrovňovom systéme hlasovania pre zabezpečenie čo možno najkvalifikova­nejšieho, férového a transparentného rozhodovania. Na prvej úrovni je každoročne obmieňaná odborná porota, zložená z rešpektovaných profesionálov s rozličnými individuálnymi špecializáciami. Druhou úrovňou je hlasovanie čitateľov odborného periodika CIJ.

„Najlepšie projekty sú tie, ktoré reflektujú víziu developerov a je za nimi cítiť podriadenosť kvalitnému dizajnu aj konštrukcii. Projekty by zároveň mali byť impulzom na zveľadenie danej lokality a jej vylepšenie. Tento mix nie je ľahké dosiahnuť, pretože neexistuje jednotná forma, ako na to. No to už je úloha pre skúseného developera, aby si s tým poradil,“ približuje kľúčové parametre víťaza zakladateľ CIJ Awards Robert McLean. Tím Gansbergu Koliba, ITB Development a spriaznený ateliér Architekti Šebo Lichý, si s tým v konkurencii ďalších nominovaných projektov poradil najlepšie.

2create, PR článok, reklama, nepoužívať

Neprehliadnuteľný, aj keď „nekričí“

Gansberg Koliba, súbor troch štvorposchodových bytových domov na pomedzí Jeséniovej a Podkolibskej ulice, vychádza z vízie priniesť do Bratislavy bývanie prémiovej úrovne určené pre priaznivcov diskrétneho luxusu, ktorí vedia oceniť nadčasovú kvalitu, exkluzivitu a unikátnosť dizajnérskych riešení, ako aj uvedomelú architektúru rešpektujúcu špecifiká lokality.

2create5, PR článok, reklama, nepoužívať

„Nešli sme do projektu s tým, že chceme postaviť, čo ešte na Kolibe nie je. Našou ambíciou bolo nadviazať na to, čo tam bolo predtým a práve takýmto prístupom sme sa vymedzili a nesplynuli s okolitými projektmi,“ hovorí architekt Tomáš Šebo z ateliéru AŠL.

Výzva premenená na výhodu

Projekt je postavený na mieste, kadiaľ sa kedysi dávno tiahli vinohrady. Referencie na minulosť sú badateľné – či už vo forme terasovitého usporiadania jednotlivých domov, alebo exteriérovej zelene, ktorej súčasťou sú aj viničné hriadky.

2create3, PR článok, reklama, nepoužívať

Hoci svahovitý terén predstavoval pre stavbárov výzvu, projekt sa predsa podarilo dokončiť a odovzdať načas, dokonca v predstihu, čo je v súčasnosti na Slovensku rarita. Zdanlivé terénne limity napokon premenili tvorcovia na výhodu. „Práve vďaka situovaniu stavby má každý byt jedinečný a zaujímavý výhľad, jednotlivé domy si vzájomne nezavadzajú a netienia,“ vysvetľuje architekt Igor Lichý z ateliéru AŠL.

Premyslené detaily

Dizajnérsku zrelosť Gansbergu cítiť na exteriérových riešeniach, ktoré kladú na rovnocennú úroveň estetické požiadavky a účelovosť. Príkladom sú štýlové kvetináče maskujúce klimatizačné jednotky či pútavé zámočnícke detaily vypracované špeciálne pre tento projekt.

2create6, PR článok, reklama, nepoužívať

Prémiová úroveň sa premietla aj do výbavy interiérov, ktorých štandard pozostáva z výberových produktov renomovaných slovenských a zahraničných firiem. Vchodové dvere z dielní českej rodinnej firmy SAPELI, bytové parkety z prvotriedne opracovaného dreva od Parkett Designer či kúpeľňa s výbavou od Villeroy & Boch a štúdia Domoss tvoria solídny základ prémiového domáceho komfortu.

Originálna prezentácia bytov

Hoci jedným z princípov diskrétneho luxusu je zbytočne na seba neupozorňovať a nechať za seba radšej „rozprávať“ kvalitu, predsa si Gansberg Koliba neodpustil jeden excentrický výstrelok. Ako prvý zo slovenských developerských projektov prezentoval ponuku bytov odľahčenou formou vychádzajúcou z rôznorodých preferencií v životných štýloch.

2create1, PR článok, reklama, nepoužívať

Byty typu City View ohurujú výhľadmi na mesto, byty Garden ponúkajú atraktívne predzáhradky, byty Quiet vďaka orientovaniu do zeleného svahu akcentujú privátny ráz a byty Premium, penthousy priestrannými terasami, predstavujú kráľovskú kategóriu spájajúcu to najlepšie z celého projektu.


Gansberg Koliba je aktuálne v predaji s poslednými voľnými bytmi – vrátane jedného kompletne zariadeného interiérovou dizajnérkou z AŠL – a s jedinečným bonusom 30 000 eur na bývanie na Kolibe.

Ocenenie CIJ Award Slovakia je pre ITB Development reprízou profesionálneho úspechu a uznania vysokej kvality práce v laických aj odborných kruhoch. Iný projekt od rovnakého developera, Čerešne fine living, získal CIJ Award Slovakia za najlepší rezidenčný development roka 2019.

2create4, PR článok, reklama, nepoužívať
chyba