Ako investovať do nehnuteľností i s malými čiastkami

Ceny bytov, domov i stavebných pozemkov v dobe pandémie stúpali rovnako ako aj záujem o poskytnutie hypoték. Nič sa na tom nemení ani s ústupom pandémie. Istotu, ktorú prináša vlastné bývanie, si uvedomuje čím ďalej tým viac ľudí.

11.06.2021 00:00
Ronda5, PR článok, reklama, nepoužívať

Dôležitú úlohu tu zohrali obavy z budúcnosti, kedy ľudia v neistých časoch prirodzene investujú svoje peniaze do aktív, ktoré im nikto nevezme. Nehnuteľnosti sú v tomto ohľade vnímané ako istota.

Kto si kúpil investičný byt určený k prenájmu, môže sa tešiť z výnosov z prenájmu. Ale ani drobní investori, ktorí by chceli investovať len malú čiastku, nemusia zúfať. Aj oni môžu profitovať z výhod, ktoré nehnuteľnosti prinášajú a nemusia pritom riešiť záväzky a administratívu spojenú s ich vlastníctvom. Príkladom takejto investície sú investície do úverov zabezpečených nehnuteľnosťami, ktoré ponúka spoločnosť RONDA INVEST. Tá ľuďom umožňuje investovať už od 50 € a ponúka možnosť podieľať sa na výnosoch z úverov, ktoré sama poskytuje. Väčšinou sa jedná o financovanie nákupov, výstavieb alebo rekonštrukcií nehnuteľností.

Ronda4, PR článok, reklama, nepoužívať

Ako to funguje?

Spoločnosť RONDA INVEST všetky úvery najskôr zafinancuje a až po overení platobnej morálky dlžníkov ich ponúka investorom k investovaniu. Každý úver ponúkaný k investovaniu je zabezpečený likvidnou nehnuteľnosťou v Prahe, v jej okolí alebo v krajských mestách v Českej republike. V prípade finančných problémov príjemcu úveru je teda možné rýchlo konať a nehnuteľnosť, ktorá predstavuje zábezpeku, speňažiť. Výška poskytnutého úveru môže dosahovať maximálne 70 % hodnoty založenej nehnuteľnosti. Tým sa okrem iného RONDA INVEST istí pre prípad, že by ceny nehnuteľností klesli.

Riziko znižuje taktiež postup akým RONDA INVEST vyberá projekty, ktoré dá k dispozícii investorom. Úverovaným firmám sama požičiava, takže si ich aj riadne preveruje. „Najskôr poskytneme úver v plnej výške, a až po preukázaní bezproblémového splácania ho následne sprístupňujeme investorom na našich internetových stránkach. V prípade, že by sme v tomto období identifikovali u dlžníka potenciálny problém, tak ho k investovaniu neponúkame. V doterajšej histórii RONDA INVEST sa jednalo len o výnimočné prípady,“ uvádza Lukáš Blažek, obchodný riaditeľ spoločnosti RONDA INVEST.

Ronda1, PR článok, reklama, nepoužívať

Ta za svoju históriu poskytla firmám úvery v objeme cez 972 miliónov českých korún a investorom vyplatila na úrokoch viac než 44 miliónov českých korún. „K posktovanvšet­kých typov financovania pristupujeme od začiatku veľmi obozretne a kvôli súčasnej situácii s epidémiou sme nútení byť pri posudzovaní nových žiadostí ešte o niečo prísnejší. Okrem posúdenia konkrétneho podnikateľského zámeru a bonity dlžníka vždy usilujeme o to, aby všetky úvery ponúkané k investovaniu boli kvalitne zabezpečené – ako nehnuteľnosťami, tak aj notárskymi zápisnicami, v ktorých dlžníci uznávajú svoj záväzky,“ hovorí Lukáš Blažek.

Investovanie je nástrojom, ktorý prináša možnosť peniaze efektívne ochrániť pred infláciou

Pokiaľ sa rozhodnete investovať, majte na pamäti, že neprekáža, ak investujete malé čiastky, ale je dôležité investovať pravidelne. I s malými čiastkami sa po rokoch môžete dostať k zaujímavej celkovej čiastke „Predstavte si situáciu, keď budete investovať každý mesiac malú čiastku – napríklad 100 € do investície s čistým výnosom 6 % p.a., tak za 20 rokov sa dostanete na čiastku takmer 46 tisíc €. Príklad pre porovnanie – keď budete rovnakú čiastku (100 €) sporiť pod vankúš, po 20 rokoch nasporíte 24 tisíc €, teda o mnoho menej, než by ste mohli získať s dobre zainvestovanými peniazmi,“ vysvetľuje Lukáš Blažek.

Ronda2, PR článok, reklama, nepoužívať

V prípade, že vaše investície budú vo výške min. 400 €, získate od nás k prvej investícii bonus 20 €, o ktorý si môžete zažiadať NA TEJTO STRÁNKE. Investícia nie je spojená s žiadnymi vstupnými ani priebežnými poplatkami, čo je veľkou výhodou v porovnaní s napríklad realitnými fondami. Investovať je možné ONLINE z bezpečia Vášho domova.

RONDA INVEST a.s. je českou FinTech spoločnosťou, kde 85 % akcií vlastní podnikateľská skupina Alphaduct, a.s. podnikateľa Vladimíra Komára (do skupiny patria také značky ako je Dermacol, Axigon, Krondorf, Kulina) a 15% podiel akcií patrí podnikateľovi Gabrielovi Kovácsovi, majiteľovi spoločností Citfin – Finančné trhy, a.s. a Citfin, sporiteľné družstvo.

Ronda3, PR článok, reklama, nepoužívať
chyba